CORONAVIRUS. Alte 16 CAZURI NOI înregistrate, dintre care PATRU la ARAD

de WTA.ro

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că duminică au fost confirmate 16 cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus.

Este vorba despre patru cazuri în Bucureşti, patru în Arad, trei în Braşov, două în Brăila şi câte un caz în Constanţa, Teleorman şi Iaşi.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacţi ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Cele 16 persoane au vârsta cuprinsă între 5 ani şi 71 de ani.

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova şi Constanţa şi se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienţilor este bună, cu excepţia bărbatului internat la spitalul Victor Babeş, care a prezentat complicaţii, dar a cărui stare este ameliorată.

Cele mai citite articole

Conform sursei citate, pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 2.855 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 14.640 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la acestă dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 3.205 teste. Dintre acestea, 3.066 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în şase unităţi sanitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova şi Constanţa.

Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Până în 15 martie, pe teritoriul României au fost confirmate 139 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19 (coronavirus). Dintre cei 139 de cetăţeni care au contactat virusul, nouă sunt declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi.

The post CORONAVIRUS. Alte 16 CAZURI NOI înregistrate, dintre care PATRU la ARAD appeared first on NewsAr.ro.

Cele mai citite articole