CORONAVIRUS. Autoritățile se așteaptă la CREȘTEREA numărului de ÎMBOLNĂVIRI. Spitalele din județul Arad, pregătite să preia pacienți

de WTA.ro

Autoritățile se așteaptă la creșterea cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19, România putând intra în scenariul de tip 3 în scurt timp, a anunțat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Autoritățile arădene se pregătesc și ele de un scenariu sumbru. Astfel, „dacă vor exista persoane cu domiciliul în judeţul Arad care vor fi diagnosticate cu coronavirus COVID-19, acestea vor fi transferate la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara”, informează Instituția Prefectului.
„În vederea asigurării tratamentului pentru persoanele infectate, în cazul epuizării capacităţii spitalului din Timişoara, se eliberează preventiv clădirea în care funcționează secțiile de Pneumologie și compartimentele TBC.  Aceasta poate oferi condiţiile medicale necesare pentru tratamentul eventualelor persoane infectate cu coronavirus. În acest moment, nu există persoane cu domiciliul în judeţul Arad care să fie diagnosticate cu coronavirus COVID-19”, precizează reprezentanții Prefecturii.

Se pregătește transferul la Sebiș și Lipova

De remarcat, „că pacienții internați în secțiile de Pneumologie vor fi transferați pe secțiile de medicină internă ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad iar pacienții din compartimentele TBC vor fi transferați la spitalele din Sebis și Lipova. Luni va avea loc dezinfecția saloanelor pentru a fi pregătite în cazul în care vor primi pacienți diagnosticati cu COVID-19, dacă aceştia nu vor mai putea fi trataţi de spitalul din Timişoara. Menționăm că transferul pacienților pe alte secții și la spitalele din Sebis respectiv Lipova se realizează cu ambulanțele”.

Cele mai citite articole

The post CORONAVIRUS. Autoritățile se așteaptă la CREȘTEREA numărului de ÎMBOLNĂVIRI. Spitalele din județul Arad, pregătite să preia pacienți appeared first on NewsAr.ro.

Cele mai citite articole