Coronavirus: FIFA este in favoarea prelungirii contractelor jucatorilor pana la finalul sezonului

de WTA.ro

FIFA este in favoarea prelungirii contractelor jucatorilor si antrenorilor, pana in momentul incheierii sezoanelor interne, ce au fost intrerupte din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit unui document intern al forului fotbalistic mondial, consultat de Reuters, informeaza AGERPRES.

Documentul recomanda modificarea ferestrelor de transferuri, in functie de noile date ale sezonului, si indeamna cluburile si jucatorii sa colaboreze pentru a gasi solutii in vederea platii salariilor in perioada in care competitiile sunt intrerupte.

Documentul va fi discutat joi de membrii unui grup de lucru infiintat pe 18 martie de FIFA. Forul fotbalistic mondial nu a luat deocamdata nicio decizie.

Pe plan mondial, marea majoritate a competitiilor fotbalistice au fost suspendate, iar turnee ca EURO 2020 si Copa America au fost amanate pentru anul viitor.

Cele mai citite articole

Campionatele interne spera sa poata reincepe cand situatia sanitara se va imbunatati, insa deocamdata nu au fost stabilite date pentru reluarea meciurilor.

Se pune astfel problema jucatorilor aflati la final de contract. Documentul consultat de Reuters sugereaza prelungirea contractelor ce ar expira la sfarsitul lui iunie, cand ar fi urmat sa se incheie sezonul 2019-2020. Aceeasi abordare ar fi valabila in cazul contractelor pentru viitorul sezon, ce ar incepe mai tarziu decat era prevazut, din pricina modificarii calendarului competitional.

De asemenea, ar urma sa fie amanate platile sumelor de transfer intre cluburi, pana la data de inceput a noului sezon sau pana la prima perioada de inregistrare a transferurilor.

Grupul de lucru va analiza si problema responsabilitatii cluburilor in legatura cu plata angajatilor atunci cand campionatele sunt intrerupte.

Documentul recomanda FIFA utilizarea “Fondului pentru fotbalistii profesionisti”, pentru a veni in ajutorul cluburilor confruntate cu dificultati.

The post Coronavirus: FIFA este in favoarea prelungirii contractelor jucatorilor pana la finalul sezonului appeared first on ZiarMM.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa