CORONAVIRUS. Mai multe MULTINAȚIONALE din județul Arad își vor SUSPENDA activitatea

de WTA.ro

Mai multe companii multinaționale din județul Arad așteaptă publicarea în Moniforul Oficial a Ordonanței privind șomajul tehnic, pentru a-și suspenda total sau parțial activitatea ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Deocamdată, autoritățile nu au fost informate oficial despre intențiile companiilor, dar neoficial se știe că mai multe fabrici își vor închide porțile temporar. Între acestea, fosta Takata, acum Joyson, despre care se aude că va închide temporar cel puțin o linie de producție, sau Delphi, de la Ineu, care cel mai probabil își va opri producția la mijlocul săptămânii viitoare. Neoficial, am aflat că la Delphi se va mai lucra, practic, doar luni și marți, pentru un partener din Ungaria.

Cele mai citite articole

De remarcat, că am contactat mai multe companii pentru a afla informații oficiale, dar am reușit doar să fim amânați în încercarea de a obține un răspuns ori ni s-a spus că vom fi contactați de cei responsabili în a oferi relații, lucru care, evident, nu s-a mai întâmplat. Nici la Yazaki, nici la Leoni, de exemplu. Totuși am aflat că, până la ora la care scriem aceste rânduri, la Leoni nu s-ar fi pus problema suspendării activității. Sau, dacă s-a pus, nu a ajuns la urechile angajaților. La Takata (Joyson) ni s-a răspuns, sec, că „nu avem astfel de date să vă spunem”.

Așa cum afirmam, însă, autoritățile se așteaptă ca marile companii, cele cu sute și mii de angajați (unde coronavirusul s-ar putea transmite foarte ușor), să anunțe suspendarea activității abia după publicarea în Moniforul Oficial a Ordonanței privind șomajul tehnic. Asta dacă nu cumva goana după profit va fi mai mare decât nevoia de a-și proteja angajații.

The post CORONAVIRUS. Mai multe MULTINAȚIONALE din județul Arad își vor SUSPENDA activitatea appeared first on NewsAr.ro.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa