Coronavirus: Rusia isi va inchide frontiera cu China

de WTA.ro

Rusia si-a anuntat joi intentia de a-si inchide frontiera cu China, care se intinde pe o lungime de 4.250 de km, in cadrul masurilor de combatere a propagarii noului coronavirus, care a facut pana in prezent cel putin 170 de morti, potrivit AFP, informeaza AGERPRES.

‘Un ordin a fost semnat astazi si el a intrat in vigoare.Vom informa astazi pe toata lumea despre masurile luate privind inchiderea frontierei in Extremul Orient’ rus, a anuntat premierul Mihail Misustin, citat de agentiile de presa ruse, dar fara sa ofere detalii cu privire la calendar si nici daca inchiderea frontierei vizeaza si porturile.

Ministerul de Externe rus a anuntat la randul sau, intr-un comunicat, suspendarea temporara, incepand de joi, a vizelor electronice pentru chinezi in punctele de trecere in Extremul Orient (rus), in enclava europeana Kaliningrad si la Sankt-Petersburg, al doilea oras ca marime al tarii si o importanta destinatie turistica.

Cele mai citite articole

De asemenea, autoritatile i-au indemnat pe rusi sa se abtina de la orice fel de deplasari in China, ‘cel putin daca aceasta nu este absolut necesar’.

Moscova anuntase miercuri ca isi va limita legaturile feroviare cu China incepand de vineri, 31 ianuarie, lasand doar trenurile directe Moscova-Beijing, potrivit Reuters.

Rusia nu a inregistrat pe teritoriul sau niciun caz de infectare cu noul coronavirus de la aparitia acestuia in orasul chinez Wuhan.

Numerosi chinezi, turisti si muncitori, se afla in Rusia, in special in Siberia si Extremul Orient. Acestia folosesc pe scara larga aeroporturile rusesti ca punct de tranzit catre tarile europene.

The post Coronavirus: Rusia isi va inchide frontiera cu China appeared first on ZiarMM.

Cele mai citite articole