Coronavirus: Wizz Air rămâne cu banii celor care nu mai vin în țară. Situația unui ploieștean din Anglia

de WTA.ro

Un ploieștean care se află cu familia în Anglia s-a trezit într-o situație neplăcută. Omul își rezervase bilete de avion la Wiizz Air încă din luna ianuarie, pentru o vizită acasă, la părinți. UK e în “lockdown” și, oricum, el nu mai vrea să vină, pentru a nu-i pune în pericol, în contextul pandemiei de coronavirus. Gici ce: Wizz Air nu-i dă niciun ban înapoi.

Un bărbat din Ploiești se află de multă vreme în Anglia, alături de soție, copil, dar și de soacră. În luna ianuarie, cu mult înaintea impunerii restricțiilor, cu mult înainte ca Organizația Mondială a Sănătății să-și dea seama de pericolul pe care îl reprezintă noul coronavirus, ploieșteanul și-a făcut rezervare pentru patru bilete dus-întors.

Rezervarea a fost făcută pe data de 8 ianuarie, iar zborul către casă este programat pe 3 aprilie.

Pentru cele patru bilete dus-întors, bărbatul a plătit, pe 8 ianuarie, aproape 720 de lire.

Între timp, cazurile de infectare s-au înmulțit în Europa, iar Marea Britanie e decretat stare de urgență. Lockdown, cu aceleași măsuri ca la noi.

Ploieșteanul stă la 200 de km de aeroporul Luton, de unde ar fi trebuit să decoleze. Restricțiile de călătorie, dar și teama că, cine știe cum, pe drum, va lua virusul și își va pune astfel în pericol părinții din România, l-au determinat să renunțe la călătorie.

A sunat la Wizz Air, sperând că, date fiind condițiile, își va primi înapoi cele 720 de lire.

Am sunat la Wizz Air să întreb cum facem, că nu este o idee bună sa zbor, și legal nici nu am cum să ma deplasez la aeroport, UK fiind in Lockdown.

Ei mi-au spus că zborul este încă în grafic si că pierd banii, dacă nu mă prezint.

Cele mai citite articole

Adică, oarecum, mă obligă să îmi pun în pericol familia, plus acasă, părinții, fratele...”, ne-a spus bărbatul din Ploiești.

Ziarul Incomod a contactat compania Wizz Air, prezentând situația în care se află acesta.

Răspunsul este cât se poate de clar. Banii nu-i mai vede.

 

Clientul Wizz Air consideră că decizia companiei nu este corectă.

Nu este corect! Eu înțeleg că vor să repatrieze oamenii care vor să se întoarcă. Eu nu vreau asta și, oarecum, ei mă obligă… Asta este o perdea financiară…

Asta e. Nu este un capăt de lume. Alții au avut mult mai mult de pierdut din cauza virusului. Dar Wizz Air profită de nenorocirea asta“, a spus ploieșteanul care va rămâne în Anglia până trece pandemia.

Post-ul Coronavirus: Wizz Air rămâne cu banii celor care nu mai vin în țară. Situația unui ploieștean din Anglia apare prima dată în Ziarul INCOMOD.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa