Credeați că la spital e rău? Stați să vedeți centrele de carantină din Neamț (FOTO/VIDEO)

de WTA.ro

Credeați că la spital e rău? Stați să vedeți centrele de carantină din Neamț (FOTO/VIDEO)

Imagini de groază au apărut pe rețelele de socializare cu condițiile în care stau unele persoane în carantină într-un centru din Roman.

Un tânăr, Robert A., care a venit în țară pe 18 martie și a stat în autoizolare, a fost forțat ulterior de autorități să intre în centrul de carantină, pe cheltuială proprie, deși primise verbal/telefonic de la DSP dreptul de a părăsi autoizolarea pe 31 martie, după cum susține acesta. Luând de bună conversația telefonică de pe data de 29 martie cu DSP, când a aflat că începând cu data de 30 iese din evidențe, acesta a mers pe data de 31 martie să își schimbe cartea de identitate, unde, se pare, figura în alertă pentru autorități.

Fie e o eroare a DSP, deoarece 18 + 14 dă alt rezultat, fie e o neatenție a tânărului care nu a fost suficient de vigilent să numere singur zilele de autoizolare. Cert este că a fost luat pe sus de poliție și jandarmerie și dus în centrul de carantină. A stat 11 zile la un hotel din Piatra-Neamț, după care a fost transferat la un centru din Roman. Revoltat de condițiile pe care le-a găsit, a făcut imaginile din camera de carantină publice, pe data de 10 aprilie, pe rețelele de socializare.

Cele mai citite articole

„ATENȚIE! Aici este focar de infecție! Cineva a stat aici în cameră până să fiu eu adus, nu a fost dezinfectată, nu au fost schimbate lenjeriile și nici gunoiul nu a fost dus! După cum puteți vedea lenjeria și pernele sunt pline de sânge, muci, cafea etc. Miroase îngrozitor de la gunoiul care nu a fost aruncat, dușul este defect… Este inadmisibil așa ceva! Mulțumesc domnului director DSP Neamț pentru decizia lui de a ma transfera de la Piatra în Roman!”

După discuții cu administratorul centrului de carantină, tânărul declară că a fost mutat în altă cameră, cu niște condiții ceva mai bune, însă lipsa de igienă există și acolo, concluzia fiind aceea că după ce o persoană părăsește camera de carantină nu se face curățenie, riscul de infectare fiind major.

Din câte a declarat tânărul aflat în această situație, după terminarea stării de urgență va acționa în judecată autoritățile. Vom reveni asupra subiectului la momentul în care o instanță de judecată se va pronunța definitiv și irevocabil pentru a vă informa care dintre părți a avut dreptate.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa