Criterii de care să ții cont când alegi carnea de pui

de WTA.ro

Carnea de pui este preferata multora din noi. Este ușor de preparat și există nenumărate rețete care îi vor încânta chiar și pe cei mofturoși meseni, de la ciorbe și tocănițe până la fripturi. Pentru ca aceste preparate să aibă acel gust delicios pe care ți-l dorești, o condiție esențială este să folosești carne de pui de calitate. Oferta din magazine este foarte bogată și nu pare greu să găsești ceea ce cauți. Sunt însă anumite criterii de care ar trebui să ții cont pentru a te asigura că vei pleca întotdeauna acasă cu cea mai bună carne de pui. 

Aspectul și mirosul 

Unul dintre primele aspecte pe care trebuie să le analizezi sunt aspectul cărnii de pui și mirosul acesteia. În mod evident, trebuie să fie curată, fără pete, pene sau alte impurități, fermă și elastică. Pieptul, spatele și pulpele ar trebui să aibă un strat uniform de grăsime, nu prea gros. În ceea ce privește culoarea, carnea proaspătă este, de obicei, alb – gălbuie sau rozalie. Mici variații de culoare sunt normale, fie că este păstrată în frigider sau în congelator, în funcție de vârsta puiului, dieta acestuia sau condițiile în care a fost crescut, dar dacă are o nuanță cenușie și pielea este roșiatică, acea carne este probabil alterată. 

Un alt detaliu pe care îl poți observa imediat, cel puțin în cazul cărnii proaspete, este mirosul acesteia. Carnea de pui are un miros specific, neutru, pe care îl cunoaștem cu toții. Dacă are un iz neplăcut, în mod sigur este stricată. Mirosul nu te ajută prea mult în care este congelată, dar poți evita surprizele neplăcute alegând doar carne de pui de la mărci de încredere. Produsele Fragedo, de exemplu, sunt foarte apreciate de cumpărători. 

Revenind la aspect, puiul de cea mai bună calitate trebuie să aibă pieptul bine dezvoltat, lat, lung și cărnos; picioarele ar trebui să fie, de asemenea, cărnoase.

Ambalajul și condițiile de depozitare 

Cele mai citite articole

Oricând de bună ar fi calitatea inițială a cărnii, dacă nu este păstrată în condiții corespunzătoare, se va strica. Carnea proaspătă trebuie depozitată doar în vitrine frigorifice funcționale, la o temperatură cuprinsă între 0 și 4-5 grade Celsius. Dacă vitrina nu este rece la atingere, nu cumpăra carnea respectivă, indiferent care este termenul de valabilitate menționat pe etichetă. 

La fel de important este și ambalajul. Acesta asigură calitatea și prospețimea cărnii de pui, așa că dacă observi că este rupt sau deteriorat în vreun fel, evită să cumperi produsul respectiv. În cazul în care vrei să cumperi carne congelată, asigură-te că este complet înghețată și nu are bucăți de gheață în interior.

Eticheta 

Probabil că te-ai obișnuit deja să verifici eticheta unui produs pentru a verifica termenul de valabilitate. Aceasta conține însă mult mai multe informații pe care este bine să le știi: date privind denumirea produsului, gramajul acestuia, condițiile în care a fost depozitată carnea, numele și adresa producătorului, în unele cazuri chiar și valorile nutriționale. Verifică încă o dată dacă modul în care a fost depozitată carnea coincide cu condițiile menționate pe etichetă. 

Carnea de pui este delicioasă, ușor de preparat și ieftină, motiv pentru care se regăsește adesea în meniul multora dintre noi. Pentru a ne bucura de preparate savuroase, trebuie însă mai întâi să te asiguri că folosești doar carne de pui de calitate, de la mărci de încredere, ambalată și depozitată corespunzător. Ține cont de criteriile de mai sus și în mod sigur vei pleca din magazin cu cea mai bună carne de pui. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa