Cu aceste sfaturi vei începe să câștigi la Poker

de WTA.ro

De cele mai multe ori, jucătorii de poker caută articole ca acesta în speranța de a găsi un fel de tehnică secretă extraordinară care îi va transforma peste noapte într-un superstar. Ei bine, hai să lămurim un lucru de la bun început – nu o veți găsi aici, sau chiar nicăieri altundeva, de altfel.

Contrar credinței populare, pokerul nu este un joc ușor și nici genul de joc care se reduce în întregime la șansă. Există un motiv întemeiat pentru care marea majoritate a celor mai buni jucători de poker din lume au ajuns acolo unde sunt astăzi, în urma unor cercetări aprofundate, a practicii și, în general, a muncii de teren – este într-adevăr singura cale de a deveni profesionist.

Dar, în același timp, există diverse lucruri mai mici pe care orice jucător de poker le poate face pe parcurs pentru a-și îmbunătăți jocul și pentru a obține maximum din fiecare sesiune gets bet. Așadar, dacă scopul final este să devii cât mai bun și ai vrea să începi tranziția chiar de astăzi, iată o scurtă privire asupra câtorva linii directoare esențiale pentru a deveni un jucător de poker mai bun, începând chiar de acum:

Nu jucați fiecare mână

Probabil că greșeala numărul unu pe care o fac jucătorii de poker începători este că joacă prea multe mâini. Când ești la început de drum, vrei să joci poker, iar asta înseamnă să rămâi în mâini care nu sunt foarte bune doar pentru a participa la acțiune. Dar a juca mai mult nu înseamnă să câștigi mai mult, ci de obicei înseamnă să pierzi mai mult. Dacă te trezești că rămâi în jumătate sau mai mult din mâinile pe care le primești, trebuie să-ți îmbunătățești cerințele pentru mâna de start.

Marile speranțe

În primul rând, nu vă puteți și nu trebuie să vă așteptați să câștigați tot timpul. De fapt, este o idee mult mai bună să abordezi un joc de poker cu o mentalitate în care te aștepți să nu câștigi nimic, deși nu ai nicio intenție de a face acest lucru. În acest fel, orice pierderi suferite nu te vor deranja câtuși de puțin, în timp ce orice câștiguri pe care le iei vor servi drept bonusuri super dulci.

Folosiți ochelari de soare pentru a vă ascunde mișcările ochilor.

Dacă vă faceți griji că vă dezvăluiți prea mult cu ochii, luați în considerare posibilitatea de a purta ochelari de soare de culoare închisă pentru a vă ajuta să vă păstrați fața de poker. Cu toate acestea, chiar și cu ochelari de soare, încercați să vă păstrați ochii cât mai nemișcați posibil. Mișcarea ochilor vă poate da de gol emoțiile prin declanșarea mușchilor de pe partea laterală a feței.

Cunoașteți regulile

Aceasta ar putea fi cea mai simplă regulă dacă vrei să știi cum să-ți câștigi existența jucând poker. Dacă intrați într-un joc fără să cunoașteți bine regulile, veți ieși din buzunar.

Texas Hold’em este cea mai răspândită și populară variantă de poker din lume. Este cea mai ușor de învățat, dar atrage și cei mai buni jucători. Aflați unde puteți câștiga valoare împotriva jucătorilor slabi și alegeți nivelul potrivit pentru a nu pierde bani.

Cu toate acestea, la site-urile de poker online, puteți găsi o mulțime de variante unice, cum ar fi Badugi și Razz, unde fondul de jucători buni este mai mic. Învățarea unor variante mai puțin cunoscute este o modalitate bună de a învăța cum să devii un jucător profesionist de poker online.

Oricare ar fi jocul pe care îl alegeți, va trebui să aveți o înțelegere de bază a unor concepte cheie de poker:

Mâinile

Combinații de mâini

Range-uri

Cotele la pot

Cele mai citite articole

Cotele implicite ale potului

Șanse implicite inversate

Echitate 

ICM (Modelarea independentă a jetoanelor)

Valoarea așteptată (EV)

Profesioniștii mai serioși vor avea, de asemenea, o bună înțelegere a Teoriei jocului optim (GTO). Este o strategie complexă de poker pentru a evita să fii exploatat de alți jucători la masa de poker. Cu toate acestea, stăpânirea GTO este esențială pentru a face un pas pentru a deveni un profesionist de poker.

Jucații în forță mâinile puternice pentru a construi potul și a face mai mulți bani

Este trist atunci când un jucător dă check de trei ori la o chintă, iar apoi trebuie să se mulțumească când adversarul dă check și el la river. Jocul lent prea des este o greșeală comună în rândul jucătorilor care se tem să își alunge adversarii din pot atunci când au mâini de poker puternice.

În cele mai multe cazuri, cel mai bine este să pariezi mâinile tale puternice pentru a construi potul și a-ți proteja echitatea. Asta nu înseamnă că ar trebui să pariezi întotdeauna mâinile tale puternice post-flop. Poți să dai check la mâinile tale puternice dacă:

Este puțin probabil să fiți depășit.

Nu există multe cărți de speriat care să te împiedice să fii plătit ulterioar.

Range-ul adversarului tău este puternic ponderat spre mâini fără valoare de showdown.

Cu toate acestea, atunci când vă simțiți nesigur, pariați (sau dați check-raise dacă nu ați fost agresorul preflop). Da, este dezamăgitor atunci când adversarul tău se retrage, dar nu este la fel de dezamăgitor ca atunci când ești depășit sau pierzi o valoare potențială la pot.

Concluzie

Nu în ultimul rând, distrează-te atunci când joci.

Identificați ce vă place la poker și încercați să vă amintiți acest sentiment.

Poate că vă place acea adrenalină atunci când vă confruntați cu bani mulți sau poate că vă place să contracarați aceiași jucători în jocurile cash și să învățați cum să îi învingeți? Poate că trăiești pentru a-ți stăpâni strategia?

Dă-ți seama ce – în afară de bani – te motivează să joci. Indiferent de ceea ce îți place la poker, este important să nu uiți să te distrezi mereu pe parcurs.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa