Cu ce sa incepi atunci cand vrei sa scapi de datorii

de WTA.ro

Cel mai mare ajutor pentru oamenii cu datorii il reprezinta atitudinea optimista, care ii face sa abordeze totul cu calm si le da increderea ca vor reusi ce si-au propus. O datorie, mai ales daca este una catre banci, de exemplu, trebuie tratata cu maxima seriozitate si necesita elaborarea unei strategii, tinand cont de veniturile si de cheltuielile din familie. Aceasta strategie cuprinde urmatorii pasi de baza:

Evaluarea obiectiva si completa a situatiei financiare

Se ia o foaie de hartie si un pix sau se noteaza totul intr-un fisier de pe calculator/telefon. Se vor trece toate datoriile detaliat, la liniuta. In acestea nu vor fi incluse cheltuielile fixe, ci doar imprumuturile: credite, rate, leasing, bani imprumutati de la cunoscuti etc. Aceste datorii se pot ordona de la cea mai mica, la cea mai mare, dupa care se va calcula totalul.

Identificarea surselor de venit

Urmeaza mentionarea tuturor surselor de venit: salarii, indemnizatii, venituri din chirii etc., fara sa fie luati in considerare banii economisiti. Economiile sunt foarte importante si trebuie pastrate strict pentru cazurile urgente sau pentru obiectivele pentru care sunt directionate si nu ar trebui sa se apeleze la acesti bani ori de cate ori apare un dezechilibru financiar.

Determinarea platii lunare a datoriilor

Cele mai citite articole

Dupa ce a fost determinat totalul datoriilor, dar si cel al veniturilor lunare, se va calcula si totalul de plata pentru achitarea datoriei. Scopul principal este acela de a fi achitata cea mai mica suma prima data, care poate fi restituita dintr-o singura transa. In cazul ratelor la banci, se poate face plata online a datoriilor, scutind in acest fel timp si bani pentru deplasarile la punctele fizice ale acestora. In plus, se poate plati mai mult decat este nevoie, in fiecare luna, pentru a scapa mai repede de datorie.

Ponturi pentru a scapa de datorii

Acei clienti cu datorii la banci si laalteinstitutii financiare sau ai furnizorilor de utilitati au nevoie urgent de schimbarea obiceiului de consum si de un nou stil de viata, bazat pe rationalizarea cheltuielilor si economisire. Primul pas in aceasta abordare este planificarea. Practic, orice decizie se ia in functie de ce a fost stabilit, implicit atunci cand este vorba de cumparaturi, eliminandu-se in acest fel achizitiile facute la impuls.

In plus, va fi nevoie si de economisirea la plata facturilor lunare – astfel ca va fi utilizat cu intelepciuneconsumul de gaze, apa sau curentul electric. Asta nu inseamna ca oamenii trebuie sa se spele mai putin, ci sa nu mai iroseasca apa, lasand-o sa curga in exces. De asemenea, asta nu inseamna ca nu vor mai gati, ci este chiar indicat pentru a economisi, sa gateasca mai mult acasa, decat sa ia masa in oras, dar vor fi atenti la consumul de gaze sau energie electrica.

Daca totusi povara datoriilor este mult prea mare, oamenii aflati in dificultate trebuie sa caute solutii si in exterior. De exemplu, clientii KRUK pot lua legatura cu compania, pentru a beneficia de planuri personalizate de plata. Mai multe informatii despre KRUK si despre cum isi ajuta aceasta companie clientii sa-si plateasca datoriile la timp si sa-si gaseasca echilibrul financiar se pot afla de pe site-ul oficial al companiei.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa