Cum a arătat bilanțul pentru 2019 al activității polițiștilor locali din Giurgiu

de WTA.ro

În prezența primarului municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, dar și a reprezentanților instituțiilor de ordine publică din Giurgiu (Inspectoratul de Jandarmi Județean Giurgiu, Inspectoratul de Poliție al Județului Giurgiu), ai prefecturii, dar și a angajaților, conducerea Direcției Poliției Locale Giurgiu și-a prezentat vineri, 21 februarie, în sala Ateneului „Nicolae Bălănescu”, bilanțul activității pentru anul 2019.

Astfel, conform raportului citit de directorul adjunct al Direcției, Mihăiță Penciu, în anul 2019 numărul misiunilor specifice a cunoscut o creștere de 1,99%.

Astfel, au fost identificate și îndrumate spre domiciliu un număr de 35 de persoane ce nu justificau prezența în anumite locații din municipiu, precum și un număr de 6 minori lipsiți de supravegherea părinților, ce au fost predați familiilor sau (pe baza unui proces-verbal) centrelor speciale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Giurgiu.

De asemenea, un număr de 25 de persoane fără adăpost, depistate pe raza municipiului Giurgiu, au fost conduse, în perioadele cu temperaturi scăzute înregistrate în primele două luni ale acestui an, la Centrul de Primire în Regim de Urgență din cadrul DAS Giurgiu.

Cele mai citite articole

Totodată, un număr de 41 de mandate de aducere emise de organele de urmărire penală și instanțele de judecată de pe raza de competență, precum și 50 de mandate de muncă în folosul comunității au fost puse în executare, în 2019, de polițiștii locali giurgiuveni.

În ceea ce privește numărul de adrese, sesizări, petiții și cereri înregistrate la sediul Direcției de Poliție Locală Giurgiu, au fost procesate 3.276 de asemenea documente. Pe parcursul anului, au fost preluate 1.033 de sesizări telefonice, iar un număr de 481 de sesizări au fost preluate prin linia telefonică „Telefonul Cetățeanului” (conectat la dispeceratul DPL și deservit 24 de ore zilnic).

Pe parcursul anului 2019 au fost constatate și aplicate un număr de 2.143 de sancțiuni contravenționale (2134 amenzi și 325 avertismente) în valoare totală de 577.620 lei.

În cadrul ședinței de bilanț, toți cei invitați (colaboratori direcți sau superiori) au avut numai cuvinte de laudă la adresa polițiștilor locali, recomandându-le, totodată, să mențină modul de acțiune și pe parcursul anului 2020.

(Jurnal)

Cele mai citite articole