Cum a arătat – în cifre – activitatea voluntarilor de la Primăria Giurgiu, în prima lună de activitate

de WTA.ro

În perioada 25 martie – 16 aprilie 2020, un număr de 147 persoane și-au exprimat dorința de a încheia un contract de voluntariat pentru asigurarea sprijinului persoanelor vârstnice, aflate în imposibilitatea de aprovizionare cu cele necesare traiului zilnic, fără susținători sau altă formă de ajutor precum și pentru distribuirea Sf. Luminii pentru Sfânta Sărbătorirea a Sf. Paști. Pentru a evita eventualele abuzuri a fost încheiat un contract de voluntariat cu cele 147 persoane, în urma semnării aceștia au primit legitimații de voluntar precum și echipament de protecție complet (combinezon, mănuși, mască, vizetă).

Cele mai citite articole

Au fost identificate aproximativ 1000 de persoane cu venituri mai mici de 1000 lei/ luna/membru de familie sau fara alte surse de venit. În colaborare cu Direcția de Asistență Socială, membrii asociațiilor și voluntarii Primăriei au distribuit către cele 1000 de persoane pachete cu produse alimentare și mâncare caldă. În perioada menționată mai sus au fost înregistrate 109 solicitări privind achiziționarea / distribuirea de alimente/medicamente si alte bunuri necesare traiului zilnic și 121 persoane au primit ajutor umanitar din partea unor asociații.

Munca voluntarilor nu a fost în zadar, aducându-le celor care credeau că sunt uitați speranță și bucurie în preajma sărbătorilor Pascale.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa