Cum alegem cele mai bune cadouri pentru copii de 3 ani

de WTA.ro

Cum alegem cele mai bune cadouri pentru copii de 3 ani

Cele mai bune cadouri copii de 3 ani vor include o mulțime de oportunități de explorat pe măsură ce copiii cresc și se dezvoltă. La aceasta varsta multi copii incep sa mearga la gradinita, sa interactioneze cu alti copii si sa isi faca prieteni noi. Totodata ei devin din ce în ce mai verbali și capabili să răspundă la întrebări, să urmeze instrucțiuni si sa aiba propriile idei.

Pentru a incuraja dezvoltarea armonioasa a copiilor este indicat sa fiti atenti cu lucrurile care intra in contact, in special cu jucariile. 

Incepand cu varsta de 3 ani cei mici vor sa faca totul singuri așa că este benefic sa aiba access la lucruri care îi ajută să stăpânească abilitățile motorii fine, in general jucarii deschise, cum ar fi blocurile și jucăriile de construcție,  care le permit să exploreze, să descopere și să-și ducă la îndeplinire ideile .

Căutați jucării care să stârnească imaginația copilului dumneavoastra.

În timpul celui de-al treilea an al copilului tău, creativitatea lui se dezvolta tot mai mult, deoarece acum este capabil să-și asume rolul altcuiva (precum un rege) și să-și imagineze că ceva (precum un bloc) este de fapt altceva (de exemplu o bucată de tort). . Căutați jucării pe care copilul dumneavoastra le poate folosi pe măsură ce dezvoltă și joacă povești noi. Jocul de simulare dezvoltă abilități de limbaj și alfabetizare, abilități de rezolvare a problemelor și capacitatea de a ordona (a pune evenimentele într-o ordine logică).

Oferă-i copilului tău șansa de a se juca cu lucruri „adevărate” sau cu jucării care arată ca lucrurile reale.

Cele mai citite articole

Copilul tău devine bun la a-și da seama cum funcționează obiectele din lumea lui, cum ar fi telecomenzile televizorului sau întrerupătoarele de lumină. De asemenea, este interesată să se joace cu lucrurile tale „adevărate”, cum ar fi telefonul tău mobil, pentru că este dornic să fie mare și capabilă ca tine. Astfel de jucării îi ajută pe copii să rezolve probleme, să învețe relațiile spațiale (cum se potrivesc lucrurile) și să dezvolte abilitățile motorii fine.

Căutați jucării care să vă încurajeze copilul să fie activ.

Copiii mici fac tot felul de trucuri fizice, deoarece sunt mai puternici și mai încrezători în corpul lor. Treaba ta este să fii un public apreciativ pentru cea mai nouă realizare a locului de joacă a micuțului tău! Căutați jucării care să vă ajute copilul să exerseze abilitățile fizice actuale și să dezvolte altele noi.

Multe  jucării pentru copii sunt cu butoane, lumini, muzică etc. Adesea, aceste jucării sunt comercializate ca fiind de dezvoltare, deoarece jucăria are atât de multe funcții diferite. Din păcate, acest lucru are adesea efectul opus pentru copil. Cu cât o jucărie face mai mult, cu atât copilul tău are mai puține lucruri de făcut. Dacă copilul tău poate să stea și să privească jucăria „performantă”, atunci este probabil mai distractiv decât educațional. În plus, aceste jucării pot fi confuze pentru un copil care învață cauza și efectul. Dacă o jucărie începe să redea muzică aleatoriu sau nu este clar ce buton a făcut ca luminile să înceapă să clipească, atunci copilul tău nu învață care dintre acțiunile lui (cauza) a produs luminile și muzica (efectul). Pe scurt, cele mai utile jucării sunt cele care necesită cea mai mare acțiune din partea unui copil mic. Cu cât copiii trebuie să-și folosească mai mult mintea și corpul pentru a face ceva să funcționeze, cu atât învață mai mult.

Pe site-ul Briele veti gasi o multitudine de jucarii din lemn potrivite copiilor de 3 ani si nu numai. De la jucarii de rol, la jocuri educative care ii ajuta pe cei mic isa isi dezvolte gandirea si memoria, toate acestea le gasiti pe Briele. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa