Cum alegi canapeaua potrivită pentru livingul tău: 4 sfaturi

de WTA.ro

Cumpărarea unei canapele este una dintre investițiile cele mai importante pentru livingul tău. Camera principală a locuinței este locul în care citești, te uiți la filme sau faci alte activități relaxante. Aici petreci timp alături de familie și chiar moțăi câteodată. Tot aici primești oaspeții, fie că e vorba de prieteni, colegi sau rude. 

Putem considera canapeaua locul central al livingului, dacă ținem cont că este importantă pentru multe dintre activitățile menționate. De aceea, trebuie să alegi una de calitate, care să-ți ofere confort și să contribuie la frumusețea spațiului. Descoperă în continuare care sunt cele 4 sfaturi care se dovedesc utile în alegerea canapelei din living. 

Calculează dimensiunea perfectă

Dimensiunea canapelei este un aspect foarte important. O canapea prea mare poate afecta funcționalitatea camerei sau bloca accesul la mobilier. În plus, poate impune o impresie vizuală neplăcută. Canapelele pentru living nu trebuie să fie nici prea mici, mai ales dacă ai o cameră mare la dispoziție. O canapea de 2 persoane poate fi potrivită pentru momentele în care ești doar tu și partenerul, dar când ai musafiri te pune în dificultate. Măsoară bine spațiul în care vrei să instalezi canapeaua și caută modele care se încadrează. 

Dacă vrei  o canapea extensibilă, ține cont de spațiul suplimentar pe care îl va ocupa. Poți alege și o canapea în formă de L sau modulară, care se poate așeza, la rândul ei, în formă de L sau U. Un astfel de design iese în evidență, dar trebuie să fii atentă la modul în care o integrezi în geometria camerei. 

Gândește-te la funcțiile de care ai nevoie

Cele mai citite articole

O canapea poate fi un obiect de mobilier destinat doar șezutului sau poate servi și ca spațiu de depozitare sau ca suprafață de dormit. O canapea în stil Cabriole, cu structură de lemn și linii elegante este perfectă dacă ai ales un stil clasic și nu ai nevoie de spații de depozitare. În schimb, dacă vrei un loc suplimentar în care să pui perne, așternuturi sau alte lucruri, alege o canapea cu spații de depozitare sub saltea. Există și canapele cu spații de depozitare în spate sau pe laterale. 

În ce privește canapelele extensibile, există mai multe mecanisme de extensie. Trebuie să-l alegi pe cel mai potrivit tiparului tău de folosire. De exemplu, dacă extinzi canapeaua zilnic, alege un sistem simplu și rezistent, ca cel de tip sertar sau click-clack. Dacă o folosești doar ocazional, poți opta pentru o extensie doppelliege, care presupune și aplecarea spătarului. 

Analizează structura canapelei

Materialele din compoziția canapelei determină atât aspectul, cât și durabilitatea acesteia. Canapelele pe structură metalică sau de lemn sunt cele mai rezistente, de obicei. Ai grijă însă la tipul de metal folosit. Barele din metal subțire se pot rupe sau deforma, în special când trebuie să suporte greutate mare. În cazul canapelelor extensibile îți trebuie un mecanism solid de extensie, altfel utilizarea repetată poate duce la stricarea lor. 

Află calitățile materialelor pentru tapițerie

Tapițeria este un element important al canapelei, pentru că suportă factori diverși. Frecarea, lichidele vărsate accidental, razele UV ori contactul cu diferite obiecte afectează aspectul și rezistența tapițeriei. Alegerea materialului pentru tapițerie se face în funcție de gust, dar și de aspectele practice. Dacă folosești intens canapeaua, pielea naturală este cea mai potrivită. Și imitația de piele este rezistentă. Tapițeria textilă sau din stofă este mai sensibilă la frecare, ghearele animalelor sau contactul cu jucăriile copiilor. Există și modele cu husă detașabilă, care se poate spăla. 

Canapeaua potrivită pentru livingul tău este cea care răspunde nevoilor tale practice și cerințelor estetice. Ține cont de sfaturile de mai sus și alege o canapea confortabilă. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa