Cum alegi cea mai bună imprimantă pentru birou: 5 sfaturi

de WTA.ro

Cum alegi cea mai bună imprimantă pentru birou: 5 sfaturi

Te-ai săturat să te deplasezi până la un centru de xerox de fiecare dată când trebuie să scoți la imprimantă documentele importante sau când ai nevoie de o copie? Achiziționarea unei imprimante pentru birou este o investiție pe termen lung atunci când ai nevoie în mod frecvent de un astfel de serviciu.

Dacă lucrezi de acasă și ai nevoie de o imprimantă pentru desfășurarea activității într-un cadru optim, iată 5 sfaturi ca să alegi cel mai bun device în acest sens:

1.Alege tipul de imprimantă potrivit

Primul pas pentru a face o decizie informată privind alegerea unei imprimante pentru birou este să cunoști care sunt tipurile disponibile pe piață. În funcție de nevoile tale și de resursele financiare, poți alege între:

  • Imprimante cu cerneală.

Imprimantele cu cerneală reprezintă una dintre cele mai accesibile alegeri din punct de vedere financiar de pe piață. Acestea sunt mici, compacte și se găsesc în orice magazin destinat obiectelor de birou. Imprimantele cu cerneală sunt utilizate în principal pentru documente și fotografii. Datorită dezvoltării tehnologiei, calitatea acestui tip de imprimantă continuă să se îmbunătățească și să se preteze mai bine pentru nevoile consumatorilor.

  • Imprimante cu laser.

Acest tip de imprimantă folosește o modalitate inovativă de imprimare și anume – laserul. Imprimantele cu laser funcționează cu ajutorul cartușelor tip toner care sunt mai costisitoare decât cartușele cu cerneală, dar au o durabilitate mai mare, dacă te gândești la o investiție pe termen lung. 

Cele mai citite articole

Astfel, imprimantele cu laser tind să coste mai mult decât imprimantele cu cerneală, dar pot fi achiziționate foarte ușor cu un sprijin financiar suplimentar – vezi mai multe detalii CardAvantaj.

2. Ia în considerare caracteristicile suplimentare ale imprimantei

Unele imprimante sunt destinate doar serviciului de imprimare, în timp ce altele, cum ar fi imprimantele multifuncționale, oferă caracteristici suplimentare, cum ar fi copierea și scanarea documentelor. Cu ajutorul imprimantelor multifuncționale, poți să imprimi, scanezi, să trimiți și să primești faxuri, să transmiți prin e-mail, să te conectezi la o rețea de Wi-Fi și să fotocopiezi documentele.

Imprimantele multifuncționale pot fi găsite într-o varietate de dimensiuni, culori și modele, dar majoritatea sunt suficient de mici încât să se potrivească pe biroul tău de acasă. Chiar dacă achiziționarea unei imprimante multifuncționale poate părea mai costisitoare inițial, te ajută să economisești mai mulți bani pe termen lung decât dacă ai cumpăra un fax și un scaner în mod separat.

3. Gândește-te la activitatea pentru care ai nevoie de o imprimantă

Dacă nu ești fotograf de meserie sau pasionat de fotografie, atunci oricare dintre tipurile de imprimante menționate anterior se poate preta pe activitatea ta de zi cu zi. Dar, dacă îți plac pozele și plănuiești să creezi albume cu fotografii fizice, atunci o imprimantă foto s-ar putea să fie alegerea ideală. Unele imprimante foto oferă opţiuni speciale, precum: eliminarea efectului de ochi roșii, ajustarea luminozităţii, saturaţiei sau clarităţii,etc. În acest fel, nu vei mai avea nevoie de o aplicație foto prin care să realizezi micile ajustări necesare pentru o fotografie perfectă.

Ia în considerare frecvența cu care o să utilizezi imprimanta și dacă, din punct de vedere financiar, este mai convenabil să achiziționezi un astfel de aparat.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa