Cum alegi cel mai bun echipament pentru spălătoria auto?

de WTA.ro

Cu toții trăim într-un ritm rapid, adesea obositor, în care nu găsim mereu timpul necesar pentru toate activitățile pe care trebuie să le desfășurăm. Din acest motiv, multe dintre ele sunt externalizate, fiind mult mai convenabil să plătim o sumă acceptabilă, decât să îndeplinim chiar noi respectivele sarcini. Spălarea mașinii, efectuarea temelor cu cei mici, plimbarea câinelui și chiar prepararea mâncării zilnice sunt doar câteva dintre cele mai semnificative exemple.

Mulți vor spune că nu este cel mai plăcut moment pentru a trăi, dar persoanele cu inițiativă și spirit antreprenorial sunt cele care vor aprecia la maxim toate oportunitățile care li se oferă. Prestarea de servicii reprezintă o activitate foarte profitabilă, iar aici este inclusă și o spălătorie auto. 

Dacă acest domeniu ți se pare interesant și simți că ai putea să dezvolți o afacere de acest gen, cu siguranță că te va ajuta să afli câteva recomandări referitoare la echipamentele de care vei avea nevoie.  În funcție de tipul de spălătorie pe care ți-l dorești și de serviciile pe care le vei oferi clienților, poți opta pentru diverse utilaje pentru spălătorie auto, în funcție și de bugetul pe care îl ai disponibil. 

Echipamentele trebuie să respecte mai multe cerințe printre care: 

Să fie de calitate

Tehnologia care controlează sistemul de operare trebuie să fie modernă și ușor de operat, iar componentele fizice să fie rezistente și puternice. 

Să fie durabile

La fel ca în cazul oricăror alte echipamente auto, unitățile pentru spălătorie trebuie să fie proiectate pentru a rezista la o utilizare continuă, pentru perioade lungi de timp.

Să beneficieze de garanție

Orice echipament tehnologic este recomandat de compania care stă în spatele lui și de serviciile și garanțiile pe care aceasta le oferă. O garanție cu un termen foarte scurt reprezintă un semnal de alarmă pentru un echipament de slabă calitate. 

Cele mai citite articole

Să fie simplu de întreținut

Întreținerea ușoară și accesibilitatea sunt foarte importante într-o afacere care funcționează minim 12 ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Orice echipament care nu funcționează o anumită perioadă de timp, înseamnă pierderi financiare importante.

Să fie flexibile

O spălătorie modernă trebuie să ofere mai multe tipuri de servicii, astfel încât să se plieze pe orice preferințe ar avea clienții. Din acest motiv trebuie să incluzi opțiunea de self wash, pentru șoferii care vor să își curețe singuri mașina, dar și opțiunea de spălătorie automată sau tunel pentru ce care nu vor să se implice personal. 

Să fie compatibile pentru toate tipurile de vehicule

Vei avea la spălătorie clienți cu mașini personale, mici, dar și cu dubițe sau camionete. Este important să oferi cel puțin o stație de spălare pentru mașinile cu gabarit mare. 

Să poată fi extinse

Odată cu dezvoltarea afacerii și obținerea unui flux important de clienți, este posibil să dorești să extinzi spălătoria auto, iar niște echipamente la care pot fi adăugate noi componente sunt de preferat unora fixe. Unitățile noi trebuie să fie ușor de integrat în echipamentele deja montate, astfel încât funcționarea spălătoriei să nu fie afectată. 

Deschiderea unei spălătorii auto este un proces destul de elaborat. Cu toate acestea, majoritatea etapelor sunt similare cu orice altă afacere, indiferent de domeniu. Vei avea nevoie de documente legale, de aprobări și avize de la instituțiile acreditate, va trebui să găsești un spațiu, să angajezi personal și să îți faci reclamă. Singura componentă specifică o reprezintă echiparea spălătoriei cu utilaje de calitate, care vor atrage clienții și te vor transforma într-un antreprenor de succes. 

În calitate de investitor este obligatoriu să îți protejezi investiția, din acest motiv este 

recomandat să respecți toate sfaturile de mai sus, atunci când vine vorba despre achiziționarea echipamentului pentru spălătoria auto. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa