Cum alegi cele mai potrivite cizme de cauciuc

de WTA.ro

Cizmele de cauciuc sunt foarte utile în sezonul ploios, dar și iarna când ai nevoie să cureți zăpada din curte sau de pe mașină. Toamna, cizmele de cauciuc te protejează de ploi și pot fi purtate atât la pantaloni, cât și la fuste. Datorită numărlui mare de modele și culori în care sunt disponibile acum cizmele de damă de cauciuc, poți face nenumărate combinații moderne. Dar cum alegi cizmele de cauciuc potrivite pentru tine? Iată câteva criterii de care să ții cont înainte să mergi la cumpărături.

1.   Alege cizmele potrivite pentru înălțimea și forma corpului

Acum există pe piață foarte multe modele de cizme de cauciuc de damă. Așa că alege modelul care se potrivește cel mai bine cu fizicul tău. Dacă ești înaltă poți purta cu ușurință cizme de cauciuc lungi până la genunch damăi. Acestea merg atât la pantaloni mulați cât și la fuste. Dacă ai o înălțime medie, optează pentru o pereche de cizme scurte sau până la gambe și evită să le porți cu pantaloni largi. În schimb, dacă ești minionă, cele mai potrivite cizme sunt cele scurte, până la glezne. Poartă-le cu pantaloni strâmți sau cu rochii și fuste scurte și dresuri groase, opace. Astfel vei crea un efect de alungire a piciorului, care te va avantaja.

2.   Alege cizmele în funcție de garderoba ta

Dacă ai un stil mai degrabă sobru, cu ținute office, alege cizme de cauciuc simple, într-o singură culoare, cu o finisare mată. În schimb, dacă obișnuiești să porți haine mai colorate și ai un stil vestimentar mai funky, poți alege modele cu imprimeuri geometrice, linii sau buline colorate.

3.   Alege o mărime mai mare

Cizmele de cauciuc trebuie să fie o mărime puțin mai mare decât porți în mod obișnuit. Nu uita că vei purta aceste cizme cu o șosetă mai groasă, ca să-ți protejezi picioarele și să te încălzești. Alege cizme cu jumătate de număr sau chiar cu un număr mai mari.

4.   Atenție la talpă

Cele mai citite articole

Talpa cizmelor de cauciuc este importantă, pentru că face diferența între niște cizme de calitate și unele în care îți vor îngheța picioarele. Alege cizme de cauciuc cu talpa mai groasă, confecționată din cauciuc mai tare sau PVC, pentru a fi protejată de frig. Acest tip de talpă este mai rigid și antiderapant, astfel că vei aluneca mai puțin și nici nu vei simți toate denivelările sau pietrele de pe asfalt pe care calci. Cea mai bună talpă pentru cizmele de cauciuc are striații, nu este complet plată.

5.   Caută cizme căptușite

Dacă folosești cizmele de cauciuc în sezonul toamnă-iarnă, caută modele care au o căptușeală fină din vatelină. Aceasta va menține picioarele mai protejate și nu va permite frigului să intre la fel de ușor ca în cizmele necăptușite. Mai poți aplica pe interior branțuri de iarnă, fie din material textil, fie din blăniță artificială, pentru un plus de confort.

6.   Alege cu grijă materialul din care sunt făcute

Nu toate cizmele de cauciuc sunt la fel. Caută cizme confecționate dintr-un material gros și rigid, cu un aspect rezistent, de calitate. Cizmele bune trebuie să se mențină în poziție verticală atunci când le descalți, nu să se lase într-o parte sau alta, din cauză că materialul este prea moale. Dacă cizmele tale sunt făcute dintr-un cauciuc prea moale, riști să te accidentezi pe stradă atunci când calci într-un cui sau în cioburi.

Dacă alegi modelul potrivit pentru tine, cizmele de cauciuc sunt foarte utile în sezonul rece. Ele te protejează de umezeală și le poți încălța oriunde, când mergi la birou, când ai de îndeplinit anumite sarcini în grădină sau când ieși cu cei mici la plimbare și la joacă.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa