Cum alegi dimensiunea corectă a rulmentilor SKF?

de WTA.ro

Rulmenții sunt elemente care se folosesc intens, în prezent, pentru a asigura buna funcționare a diferitor utilaje sau mașini. Având rol în preluarea unor sarcini, dar și în ghidajul rotației elementelor unor dispozitive sau utilaje, rulmenții necesită alegerea corectă, pentru a putea oferi randament. Iată cum poți alege în mod corect dimensiunea rulmenților și care sunt celelalte aspecte la care ar trebui să fii atent.

Caracteristicile de alegere a rulmenților SKF

Rulmenții necesită o alegere corectă pentru a putea oferi caracteristicile pentru care au fost creați. Gama de rulmenți auto skf se poate alege în funcție de diametrul interior, însă acest lucru nu este suficient pentru o alegere corectă.

Pentru a alege corect rulmenții doriți, pe site-ul SKF poți opta pentru filtrarea în funcție de diametru exterior sau interior al rulmentului, dar și pentru lățimea rulmenților. 

Astfel, din acest lucru derivă ideea că poți să filtrezi tipurile de rulmenți dorite în funcție de aceste opțiuni, însă este indicat să faci și verificarea în funcție de toate cerințele pe care le are produsul dorit. 

Rulmenții au în general anumite indicative după care se poate face alegerea, iar indicativele vizează de cele mai multe ori chiar dimensiunile, în funcție de măsurător (diametrul interior, diametrul exterior și lățimea). 

Este important să măsori cu exactitate diametrele rulmenților și să alegi aceste produse luând în calcul faptul că oțelul folosit ca protectie și susținere a bilelor are o anumită grosime. Diametrele se calculează fără a lua în calcul această grosime, drept pentru care și acest aspect ar trebui luat în calcul. 

Cele mai citite articole

Pentru a alege în mod corect rulmenții necesari pentru un anumit proiect este nevoie să măsori de asemenea și piesele pe care rulmenții le vor pune în mișcare. Diametrele, lungimile sau lățimile și chiar materialele care trebuie măsurate ”în carne”, reprezintă date importante, care te pot ajuta să dimensionezi în mod corect rulmenții. 

De ce este important să alegi corect dimensiunea rulmenților?

Rulmenții reprezintă piese din utilaje sau dispozitive care îndeplinesc o multitudine de roluri. Frecarea redusă la nivel de elemente, lucru care conduce la uzarea mai greoaie a pieselor, este unul dintre aceste aspecte. În același timp, rulmenții pot asigura rotația pieselor, iar dimensiunea rulmenților contează deosebit de mult în acest context. 

Rulmenții au rol de asemenea în reducerea zgomotului și în reducerea creșterii temperaturii la nivel de funcționare a elementelor, iar dimensionarea greșită ar putea îngreuna acest aspect.

Rulmenții pot fi de mai multe tipuri și fiecare dintre aceștia răspund unor cerințe, în funcție de tipul lor. Rulmenții poți fi folosiți în realizarea de arbori, punți și roți, iar alegerea corectă a dimensiunii este imperios necesară indiferent de industria în care sunt folosiți. 

Dimensionarea corectă a rulmenților se poate face în regie proprie atunci când ai toate detaliile proiectului pe care urmează să îl realizezi. Tipul produsului și al rulmentilor, domeniul de utilizare, toate aceste detalii sunt importante.

În cazul în care însă aceste detalii nu sunt cunoscute sau înțelese, este nevoie de ajutor specializat pentru dimensionare. Poți solicita așadar informații de la specialiști, care să te ajute să înțelegi cât mai bine aspectele care țin de dimensiunile rulmenților. 

Indiferent de proiectele în care îi vei folosi, rulmenții sunt produse cu adevărat indispensabile dezvoltării marilor industrii, așa că alege produsele potrivite acordând atenție chiar și celor mai mici detalii. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa