Cum alegi florile potrivite pentru o nuntă în funcție de sezonul în care acesta are loc

de WTA.ro

Printre toate detaliile care compun o nuntă, o atenție deosebită este oferită de fiecare data florilor, buchetelor de mireasă și aranjamentelor florale. Florile sunt un aspect estetic foarte important din cea mai importantă zi a vieții unui cuplu, motiv pentru care artiștii florali se întreg pe ei în acest dezon.

Pentru că au o importanță bine meritată și pentru că fac parte din întreaga imagine a nunții, trebuie să ții cont în alegerea lor de culoare, specii, semnificație și tematică nunții. Toate aceste detalii te vor ajuta să îmbini armonios întreaga atmosferă a evenimentului.

Alegerea florilor de nuntă în funcție de culoare

Tematica nunții va fi însoțită și de o culoare care va predomina în decorul ales, așa că vei putea alege florile care se va asorta cu aceasta sau îi va fi complementară. Culorile primare sunt: roșu, galben și albastru, iar cele secundare sunt: violet, verde și portocaliu. Astfel, te poți juca cu aceste culori și poți crea combinații, precum culoarea albastru se integrează perfect pe langa verde și violet, iar portocaliul pe langa roșu și galben. De asemenea, poți relaiza și complementări, scoțând în evidență nuanțele și poți alătura de exemplu roșu cu verde.

Florile potrivite fiecărui aranjament

Aranjamentele florale pentru nuntă sunt compuse din buchetul de mireasă, buchetul nasei, cocardele, florile pentru lumanari, buchetele pentru masini și buchetele de la restaurant.

Cele mai citite articole

Astfel, buchetul de mireasă poate fi compus din cale, frezii, trandafiri, crini, margarete, iasomie sau bujori. De asemenea, și florile tale preferate pot face parte din buchet. Buchetul pentru lumanarea are de obicei aceleași flori ca și buchetul de mireasă, fiind creata in acelasi stil. De asemenea se poate realiza și un aranjament diferit, cuprinzând de cele mai multe ori trandafiri, garoafe sau orhidei.

Coardele sunt compuse dintr-o singură floare care de obicei este un trandafir, alăturat de o crenguță cu lăstari de floarea miresei.

Pentru buchetele destinate restaurantului poți alege flori în funcție de sezon. Astfel:

  • primavara: anemone, narcise galbene, frezii, gerbera, lacramioare, orhidee
  • Vara: garoafe, crizanteme, floarea miresei, crin, magnolie, bujor, trandafir
  • Toamna: margarete, hosta, hortensie, floarea pasiunii
  • Iarna: iris, nerine, panselute, poinsettia, ghiocei, anemone
  • Plante ce se pot găsi tot anul: calla, trandafir, orhidee, floarea miresei

Dacă nu te-ai hotărât încă, poți vedea și noua colectie de buchete de trandafiri de la Maison d’Or care te poate inspira și ajuta să faci o alegere potrivită. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa