Cum alegi încălțăminte de calitate pentru iarnă: 5 sfaturi utile

de WTA.ro

Temperaturile scad de la o săptămână la alta, semn că sezonul rece își intră treptat în drepturi. De aceea, acum este un moment oportun pentru a comanda online încălțăminte de iarnă potrivită pentru condițiile meteo specifice acestei perioade. 

Dacă vrei să faci o alegere inspirată, îți recomandăm să ții cont de următoarele 5 criterii, asociate nevoilor clare pe care le ai în lunile friguroase, din punct de vedere al încălțărilor pe care le porți: confortul termic, stabilitatea, amortizarea șocurilor etc

Criteriul 1: Impermeabilitatea 

Alege încălțăminte de iarnă realizată din materiale 100% impermeabile, ce pot garanta faptul că umezeala specifică mediului în care te deplasezi nu intră în contact cu piciorul. Citește cu atenție informațiile din pagina de produs, pentru a avea certitudinea că modelul ales mai dispune și de membrană impermeabilă, dar respirabilă, pentru un plus de confort.

Criteriul 2: Amortizarea șocurilor

Ai în plan pentru această iarnă drumeții în inima naturii? Alegerea unor bocanci pentru trekking trebuie să se realizeze și în funcție de capacitatea acestora de a absorbi șocurile. Pe terenuri accidentate, este ideal să porți încălțăminte de iarnă cu talpă ce dispune de spumă EVA, comprimată mai ales în zona călcâielor. 

O alegere bazată pe o informare corectă îți oferă șansa purtării celor mai potrivite încălțări pentru condițiile meteo din lunile de iarnă. Află din pagina de produs dacă perechea respectivă dispune și de branțuri din spumă poliuretan, tot pentru amortizarea șocurilor resimțite pe traseu, adaptate boltei plantare.  

Criteriul 3: Nivelul de confort 

Cele mai citite articole

Chiar și pe timp de iarnă, poți purta încălțăminte confortabilă, atunci când știi ce caracteristici trebuie să prezinte modelul ales. Pentru sesiunile de trekking în lunile reci, optează pentru o pereche de bocanci flexibili, ce favorizează mișcarea optimă a piciorului. În privința tălpii, aceasta trebuie suficient de aderentă, în condițiile unui teren cu nivel ridicat de umiditate. 

Criteriul 4: Mărimea potrivită 

Încălțămintea de iarnă, în special, cea de trekking, se probează purtând două sau mai multe perechi de șosete. Mărimea corectă pentru aceste produse ține cont de două puncte importante ale piciorului: călcâiul (rămâne lipit de talpă sau se înalță foarte puțin) și vârful (degetele nu trebuie să atingă vârful, aspect esențial la coborâre). 

Se va evita orice punct de compresie, în momentul probării unui model de încălțăminte pentru iarnă. Dacă este posibil acest lucru, alege să mergi în magazin pentru a proba produsul descoperit pe site. Utilizează încălțămintea de iarnă în mod progresiv, în timpul drumețiilor, pentru a se adapta piciorului tău. 

Criteriul 5: Întreținerea facilă 

Alege încălțăminte de iarnă ce se poate întreține ușor, însă fără ca procesul de igienizare să afecteze funcțiile produsului respectiv. În cazul căptușelii prevăzute cu membrană impermeabilă, aceasta se va spăla delicat, cu ajutorul unui burete umed. Cu ajutorul unei perii, se vor îndepărta resturile de materie vegetală sau noroi, reținute în striațiile tălpii.

Uscarea se va realiza departe de orice sursă de căldură din locuință (radiatoare, șeminee etc).Se poate utiliza un spray impermeabilizant pentru a îmbunătăți astfel hidrofobia și a prelungi durata de viață a bocancilor sau ghetelor. Citește cu atenție informațiile din pagina de produs, pentru a te informa corect în privința recomandărilor de întreținere.

Descoperă oferta de ghete si bocanci pentru barbati, comandând apoi online modelul potrivit nevoilor tale, în funcție de cele 5 criterii de alegere pe care le-am analizat în acest articol!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa