Cum alegi locația potrivită pentru viitorul tău cămin?

de WTA.ro
Cum alegi locația potrivită pentru viitorul tău cămin?

Atunci când alegem o locuință, ne ghidăm în primul rând după costuri, însă, un alt factor important este locația viitorului cămin. Amplasarea ideală a unei locuințe poate influența extrem de mult prețul acelei proprietăți, dar și calitatea vieții, așa că este necesar să iei în calcul acest aspect și să acorzi atenție următoarelor detalii, pentru a alege locația potrivită pentru noua ta casă.

Acccesibilitatea zonei

Atunci când alegi locația pentru viitoarea ta locuință ar trebui să te asiguri că aceasta are deschidere spre punctele de interes, cum ar fi școlile, parcurile și zonele comerciale. De asemenea, este necesar să verifici infrastructura zonei, pentru că acest aspect poate afecta cu totul deplasarea în cartier, mai ales în zilele în care condițiile meteo sunt nefavorabile. Este important ca locuința pentru care optezi să fie amplasată ideal, într-o zonă în care să poți avea acces rapid la o clinică medicală, la farmacii și magazine, astfel încât să nu fie nevoie să parcurgi distanțe lungi pentru a beneficia de astfel de servicii.

Inclinația terenului

Spre deosebire de mediul rural, zona Capitalei este ferită de efectele negative ale fenomenelor meteorologice, precum alunecările de teren sau inundațiile. În schimb, există și zone în afara Bucureștiului și mai ales în mediu rural, unde înclinația terenului poate provoca inundații, prin acumularea de apă, atât în curte, cât și la subsolul sau parterul clădirilor. În timp, aceste infiltrații de apă pot duce la dezvoltarea igrasiei, la degradarea mobilierului și la slăbirea rezistenței pereților. 

Casă în zona rurală sau urbană?

Atunci când alegi locația pentru viitorul tău cămin, trebuie să te gândești bine dacă îți dorești o viață liniștită la țară, într-un mediu curat și sănătos, sau o viață activă, în mediul urban, care este mereu într-o continuă dezvoltare. Dacă alegi să îți construiești un cămin în mediul urban, ai avantajul de a fi mai aproape de locul de muncă, de școli și de multe alte beneficii. În schimb, o casă la țară îți poate oferi șansa de a te dezvolta într-un mediu armonios și sănătos. Iar acum, tot mai mulți români preferă această opțiune, cumpărând terenuri în apropiere de orașele mari.

Cele mai citite articole

În anumite zone din apropierea Bucureștiul te poți bucura de spații verzi,  de aer proaspăt și tot confortul pe care ți-l dorești, optând pentru o locuință în cadrul unui ansamblu rezidențial urban, cum este Proiectul Dumbrava Vlăsiei. Acest proiect este atractiv pentru cei care îți doresc să își construiască o locuință în mijlocul naturii, pentru a se bucura de liniște și armonie. 

Punctele cardinale ale casei

Un alt aspect important pe care trebuie să îl iei în calcul atunci când îți alegi locuința este legat de punctele cardinale. Spre exemplu, dacă alegi un apartament orientat spre Nord, te vei bucura de umbră pe timpul verii, însă acest lucru va crește nivelul de umiditate în interiorul locuinței. Așadar, o locuință îndreptată spre Sud îți poate aduce soarele mult dorit, dar și mai multă lumină. În schimb, un apartament orientat spre Est va fi mereu expus soarelui intens, de dimineață, așa că dacă ești o persoană matinală, aceasta ar fi o alegere ideală. În schimb, o clădire orientată spre Vest va beneficia de mai multă lumină la amiază.

Panorama 

De multe ori, panorama nu se află în topul celor mai importante aspecte în ceea ce privește alegerea unei locuințe, însă, dacă vrei să te bucuri de un apus de poveste sau de o priveliște frumoasă, ar fi bine să iei în calcul și acest detaliu. Dacă optezi pentru un apartament la înălțime, atunci priveliștea s-ar putea să conteze extrem de mult. Însă, același lucru este valabil și în cazul celor care aleg să își construiască o casă la țară. Încearcă să alegi o locație în care să te poți bucura de verdele pădurilor sau de frumusețea parcurilor, de cât mai multă vegetație sau apă, astfel încât să ai parte în fiecare zi de o priveliște impresionantă. 

Așadar, găsirea unei locații perfecte pentru o nouă locuință necesită multă dedicare și atenție la detalii. Este important să aloci timp și resurse, pentru a opta pentru cea mai bună opțiune, care să îți ofere tot confortul de care ai nevoie.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa