Cum alegi locul potrivit din living pentru coltar

de WTA.ro

Cum alegi locul potrivit din living pentru coltar

Ești în căutare de coltare pentru living și te întrebi dacă modelul este o alegere potrivită? Colțarul este o piesă superbă de mobilier, fiind adesea de mari dimensiuni, devenind astfel un punct focal al încăperii. Printre nenumăratele avantaje estetice, colțarul are și funcții practice: poate fi un loc ideal pentru odihnă, iar dacă este desfăcut, poate deveni chiar un spațiu pentru somnul musafirilor. Totuși, datorită formei și dimensiunilor sale, colțarul poate reprezenta o adevărată provocare în privința locului său în sufragerie. De aceea, în articolul de față, ți-am pregătit câteva sfaturi de care poți să ții cont atunci când îți amenajezi livingul pentru a integra colțarul în mod cât mai armonios.

De ce sa alegi un coltar pentru living

Să începem prin a prezenta motivele pentru care colțarul merită luat în considerare pentru a fi integrat în sufragerie. În primul rând, trebuie evidențiat aspectul estetic: un colțar întregește o cameră de zi și adaugă un plus de rafinament și confort. Mai mult, un colțar potrivit poate înlocui nevoia de alte accesorii, asortându-se ușor cu designul camerei.

Dacă ai grija spațiului ocupat de colțar, atunci e bine să știi că în ultimii ani colțarele au devenit din ce în ce mai practice. Există diverse tipuri de colțare care se pot integra în mod echilibrat în livingul tău. 

Pe lângă beneficiile estetice, colțarele au și avantaje practice: fiind versatile și spațioase, colțarele pot găzdui mai mulți oaspeți în mod confortabil. Dacă optezi pentru colțare extensibile, acestea pot fi transformate ușor în paturi, fiind utile pentru momentele în care ai musafiri. Mai mult, unele colțare sunt dotate și cu lăzi de depozitare practice și eficiente. În felul acesta, câștigi extra spațiu de păstrare a pernelor, păturilor sau a altor obiecte pe care nu le vrei la suprafață.

Tipuri de coltare

După cum ai observat, colțarele au o mulțime de avantaje. Totuși, există diferite modele din care poți alege, în funcție de spațiul disponibil și preferințele tale în materie de design interior. 

Printre cele mai populare tipuri de colțare se regăsesc modelele în formă de L. Acestea sunt ideale pentru camerele deschise și spațioase, mai ales în cazul sufrageriilor în care se dorește delimitarea spațiului de zi într-un mod estetic. Fiind flexibile în privința configurării, colțarele în formă de L permit eficientizarea utilizării spațiului și oferă un aspect contemporan și elegant camerei.

Colțarele în formă de U sunt un alt trend în vogă în anul 2024. Acestea pot fi caracterizate de lăzi de depozitare sau de părți modulare, astfel încât reușesc să optimizeze utilitatea spațiului și să ofere flexibilitate în aranjament. Cu un design versatil, colțarele în formă de U transformă camera de zi într-un spațiu funcțional și atrăgător pentru întreaga familie.

Colțarele extensibile sunt alte modele atractive mai ales pentru un beneficiu major: pot fi transformate în pat extensibil. Aceste modele sunt ideale pentru camerele mici, dar și pentru sufrageriile sociale, în care se poți găzdui mai multe persoane, fie pentru o seară de film, fie după o petrecere prelungită.

Canapea si coltar in living

Dacă ai de ales între o canapea și un colțar pentru livingul tău, sfatul nostru este să iei în considerare următoarele aspecte:

Cele mai citite articole

Volumul și numărul minim de persoane vizate

Deși unele canapele moderne au o capacitate mai mare de locuri disponibile, colțarele sunt o soluție mai potrivită pentru o familie mai numeroasă sau în cazul în care găzduiești des oaspeți. Sfatul nostru: gândește-te la un mix între canapea și colțar dacă vrei să organizezi un living larg și spațios. 

Stilul și armonia dorită

Atât canapelele, cât și colțarele au diverse stiluri, materiale din care sunt fabricate și culori în care sunt disponibile. Orientează-te după designul specific camerei astfel încât să faci o alegere care completează în mod echilibrat ambianța. Asigură-te că faci această decizie într-un mod strategic, pentru a nu da bani pe o piesă de mobilier care nu își are locul în casa ta.

Spațiul disponibil

În aceeași idee, asigură-te că alegi un colțar, o canapea sau o combinație de mobilier care să încapă fără probleme în încăperea de zi. De exemplu, într-un living de mici dimensiuni sau cu o formă atipică nu sunt recomandate canapele fixe, ci ar fi ideale colțarele modulare, care pot fi configurate în funcție de necesități.

Cum alegi coltarul potrivit

Pentru a alege colțarul potrivit pentru livingul tău, îți recomandăm să măsori în prealabil spațiul disponibil pentru a te asigura că dimensiunile mobilierului sunt potrivite. Alege un design care se potrivește stilului existent și ai în vedere calitatea materialului din care este fabricat colțarul, dar și confortul tapițeriei. 

Până la urmă, alegerea locului potrivit în living pentru colțar depinde de preferințele individuale, dar și de disponibilitatea camerei, având în vedere spațiul existent și nivelul de flexibilitate dorit.

Nu uita: un colțar bine ales poate deveni punctul central al livingului, schimbând întreaga energie a camerei.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa