Cum alegi o lenjerie de pat de calitate? Criteriile de care să ții cont

de WTA.ro

Cum alegi o lenjerie de pat de calitate? Criteriile de care să ții cont

După o zi lungă, marea majoritate dintre noi abia așteaptă să se relaxeze dormind, stând în pat și uitându-se la filme, știri, emisiuni sau la serialele preferate, ori poate doar să stea de vorbă cu persoana dragă. Pentru ca aceste momente să fie cu adevărat relaxante, este recomandat să fii atent la lenjeria de pat pe care o folosești și să alegi modele de calitate, moi și confortabile.

Pentru asta, există câteva criterii pe care este bine să le iei în considerare. De exemplu, pe lângă confort, aspectul lenjeriei trebuie să se potrivească cu decorul din încăpere. În continuare, îți prezentăm factorii principali pe care să-i ai în vedre pentru a alege lenjerii de pat de calitate.

Desimea firelor în țesătură (Thread Count – TC)

Desimea firelor în țesătură înseamnă, mai exact, numărul sau greutatea de fire per m² sau cm² de material. Cu cât este mai mare acest număr, cu atât lenjeria de pat va fi mai plăcută la atingere. Găsești astfel de lenjerii de pat fine doar pe somnia.ro, unde poți alege dintre numeroase modele, dimensiuni și culori. Lenjeriile de pat cu fire foarte dese sunt rezistente, durabile și fac față spălărilor repetate la temperaturi înalte. 

Materialul

Lenjeriile de pat sunt realizate din diferite tipuri de materiale, începând de la țesăturile naturale, continuând cu cele sintetice și terminând cu materialele din combinații de fire. Printre cele recomandate se numără bumbacul și microfibra plușată.

Cele mai citite articole

Lenjeriile din bumbac sunt de o calitate înaltă, prețul lor fiind rezonabil. Ele lasă pielea să respire și sunt recomandate în special primăvara și vara. Pentru toamnă și iarnă, lenjeriile din microfibră plușată sunt opțiunea potrivită, deoarece acestea sunt călduroase, pufoase și hipoalergenice.

Finisajele și țesăturile

Asigură-te că lenjeriile de pat pe care le achiziționezi au finisaje estetice, iar cusăturile sunt rezistente – poți alege modelele cu dublă cusătură. Finisajele frumos lucrate nu au ațe ieșite din cusături, nici resturi de material.

Dimensiunea potrivită

Este esențial să alegi lenjeria de pat în funcție de dimensiunea pernelor, a pilotei și a patului. Dacă ai în casă paturi, perne și pilote de mărimi diferite, este de preferat să cumperi lenjerii potrivite pentru fiecare în parte. Este important de notat că setul de lenjerie pentru copii poate avea dimensiuni mai mici decât modelele pentru adulți.

Ideal este ca cearșaful pentru plapumă să fie cu câțiva centimetri mai mare decât aceasta pentru că plapuma să fie învelită corespunzător, fără a se aduna intr-o parte a cearșafului sau a acoperi toată suprafața, mototolindu-se. De asemenea, pentru ca perna să între lejer în fața de pernă, aceasta trebuie să fie cu aproximativ 5 cm mai mare.

Cu aceste criterii în minte, alege lenjeria de pat potrivită și bucură-te de un somn odihnitor. Dacă acorzi atenție acestor factori, vei face o alegere bună din prima și nu va trebui să-ți schimbi lenjeria din cauză că nu este suficient de confortabilă.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa