Cum alegi o vitrină perfectă pentru cofetăria ta?

de WTA.ro

Nu e simplu să alegi o vitrină pentru prăjituri perfectă pentru unitatea ta, dar regula de bază pe care ar trebui să o urmezi este aceea de a opta pentru un echipament frigorific de acest gen care, după încărcare, să permită aerului din interiorul compartimentului să circule liber.

Locația unde vei așeza vitrina de prăjituri contează

În primul rând, ar trebui să iei în considerare conceptul unității și zona din incintă unde urmează să o amplasezi.

În mod normal, pentru cofetărie o vitrină orizontală este perfectă, urmând eventual să completezi acest echipament de prezentare a produselor pe care le vinzi și cu diverse vitrine verticale de mare efect.

În schimb, pentru un restaurant sau cafenea, unde se servesc și prăjituri sau produse de patiserie, o vitrina frigorifică verticală cu rafturi rotative este mult mai spectaculoasă.

După modul în care se alege inspirat vitrina de cofetărie poți crește și vânzările, mai ales când în interior sunt afișate prăjituri, torturi, bomboane și alte produse delicioase. Categoric, costurile unei vitrine sunt întotdeauna justificate dacă le poți completa cu o calitate premium a produselor depozitate acolo.

Pe lângă vitrinele frigorifice tradiționale, în orice cofetărie, indiferent de dimensiunile acesteia, mai există și anumite dulapuri de patiserie cu geamuri pe toate cele patru fețe care eventual se rotesc, pentru a oferi o vizibilitate mai bună. Sunt mai scumpe, dar de mare efect. Evident că se pot achiziționa astfel de echipamente doar dacă zona de vânzare permite acest lucru.

Alegerea vitrinei de prăjituri influențează direct vânzările

Cumpărătorul alege mai întâi cu ochii când este vorba de dulciuri. Iată de ce vitrina de prăjituri trebuie să respecte tendințele moderne de prezentare și, de asemenea, este o bună idee ca vizibilitatea să poată să fie astfel făcută încât și cei mici să poată să își aleagă prăjiturile preferate.

Dacă vitrina de prăjituri nu este corect aleasă, magazinul poate să înregistreze un deficit de popularitate și automat reducerea profitului.

Dacă principalul lucru dorit de la o vitrină frigorifică pentru prăjituri este funcționalitatea, poți merge pe variantele clasice cu sticlă curbată și o culoare de bej sau ciocolatiu, dacă nu, alege cu mult curaj un model mai deosebit, care să atragă atenția.

Temperatura vitrinelor de cofetărie

O greșeală frecventă este selectarea regimului greșit de temperatură și a acțiunii de răcire statică sau dinamică.

Cele mai citite articole

Depozitarea incorectă poate strica mai mult de un lot de mărfuri.

Regimul de temperatură al unei vitrine de cofetăriei este determinat de tipul de produs.

Prăjiturile și produsele de patiserie se păstrează, de regulă, la temperaturi de la 1 la 8 grade Celsius. Ciocolata și bomboanele de ciocolată la temperaturi cuprinse între 10 și 15 grade Celsius prin asiguarea unui nivel de umiditate a mediului ambiental de 50%. Biscuiții fursecurile cu fructe și cremă la temperaturi de circa 4 grade Celsius. Produsele fără cremă de patiserie la temperaturi de până la 18 grade Celsius.

Temperatura optimă menținută neîntrerupt și capacitatea de setare foarte bună sunt esențiale pentru o vitrină de cofetărie sau patiserie.

Alte cerințe tehnice pentru vitrinele de prăjituri:

– trebuie să existe o temperatură de maxim 25 de grade Celsius și o umiditate optimă în incinta unde sunt amplasate vitrinele;

– echipamentele trebuie să fie regulat inspectate pentru a se verifica starea lor de funcționare;

– să se urmeze strict regulile pentru încărcarea vitrinelor, adică aerul să fie lăsat să circule liber (stocurile mari de produse se păstrează în echipamente frigorifice mari);

– vitrinele de cofetărie să se folosească doar în scopul prevăzut de către fabricant;

– echipamentele frigorifice comerciale să fie reparate în caz de defectare doar de către personal autorizat.

Iluminarea vitrinelor de cofetărie

Majoritatea vitrinelor dintr-o cofetărie au o iluminare de top cu leduri. Astfel, fiecare raft poate fi evidențiat diferit. Avantajul lămpilor moderne cu led este acela că nu încălzesc produsele. Astfel se face și o economie de energie electrică.

Dacă vitrinele de cofetărie sunt operate în conformitate cu cerințele tehnice și întreținute în timp util, perioada necesară de 4 – 5 ani va fi respectată și ele vor funcționa fără probleme. Intră pe site-ul TC Romania Crown Cool și alege cele mai bune vitrine de prăjituri pentru tine la un preț mai mult decât convenabil!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa