Cum alegi penarul pentru școală: 5 criterii de selecție

de WTA.ro

Pentru școlari și preșcolari, penarul reprezintă un accesoriu esențial pentru activitățile lor zilnice, dar și extrem de îndrăgit în același timp. De la culorile și imprimeurile cele mai diverse pe care cei mici și le doresc, la funcțiunile multiple pe care trebuie să le îndeplinească, există mai multe criterii pe care este bine să le ai în vedere atunci când achiziționezi un astfel de instrument școlar pentru copilul tău.

Mai jos îți oferim câteva recomandări de care să ții cont, atunci când vrei să faci o selecție cât mai bună a penarului pentru grădinița sau școala micuțului tău. 

Penarul trebuie să fie încăpător

Un penar bun pentru un copil aflat în primii ani școlari, chiar și pentru cei ajunși deja la gimnaziu, este unul suficient de încăpător încât să cuprindă toate rechizitele și accesoriile pe care cei mici le folosesc în aceste etape. 

Deși dimensiunea poate că nu reprezintă un criteriu primar de luat în calcul, pentru cei mici contează ca ei să aibă totul la îndemână atunci când sunt la clasă. De aceea, este recomandat să te orientezi către penare pentru școală de format mare. Aici micuții pot să păstreze atât creioane, pixuri sau stiloul pentru scris și alte instrumente școlare mai mici, cât și întreaga lor colecție de creioane colorate, de care cei mici se folosesc acum din plin. 

Să fie bine organizat

Un penar bine compartimentat și organizat este esențial pentru copiii aflați în etapa de școală primară și chiar gimnazială. Astfel, ei vor avea acces facil la tot ce au nevoie din prima clipă, fără a mai pierde timp prețios la clasă. În plus, acest aspect îi va obișnui cu ordinea, încă de când sunt micuți, în formare.

Pentru cei de vârste mai mari, chiar de la 12 -14 ani în sus, un astfel de accesoriu nu mai este însă atât de necesar. Tot ce vor avea nevoie acești elevi sunt 2-3 pixuri, un creion, o radieră și eventual câteva instrumente specifice profilului la care se află. 

Să fie echipat cu tot ce este necesar

Cele mai citite articole

Creioanele de scris și cele colorate, cariocile, pixurile și stiloul, radiera, ascuțitoarea, riglele, toate acestea trebuie să se regăsească în penarul pentru școală al unui copil aflat în primele 5-6 clase. Este mai util pentru orice elev aflat în această perioadă să aibă totul la îndemână.

Chiar dacă pe parcurs, odată ce cresc, numărul de piese pe care le folosesc se mai reduce, un penar bine echipat este dotat cu până la 31 de rechizite și accesorii utile, într-un singur loc.

Să fie dintr-un material de calitate

Un alt criteriu important în selecția unui penar de calitate este tipul de material din care acesta este confecționat. Există mai multe tipuri pe care le găsești pe piață, de la cele de vinil, plastic sau pânză, la unele din piele întoarsă sau naturală.

Pentru cei mici, optează însă pentru un model de calitate și rezistent, cară să facă față solicitărilor timp mai îndelungat și să nu se deterioreze cu ușurință. Cele din piele sunt mai potrivite pentru elevii de liceu, sau chiar pentru adulți.

Să fie colorat sau cu imprimeul preferat al celui mic

Deși părinții pun în primul rând accent pe latura funcțională, un alt criteriu pe care va trebui să îl ai în vedere atunci când alegi penarul pentru școală al micuțului tău este aspectul și culoarea acestui tip de accesoriu. 

Pentru copilul tău este important să aibă alături, zi de zi, una din imaginile sale preferate, așa că nu ezita să ții cont și de acest lucru, pentru a-l face fericit. Mai mult, pe piață vei găsi o varietate atât de mare de culori, modele sau imprimeuri cu personajele favorite din filme sau desene ale micuților, încât este ușor să îi faci pe plac și să optezi pentru unul cu imaginile sale favorite. 

Ține cont de toate aceste detalii și optează pentru varianta cea mai bună de penar școlar pentru copilul tău!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa