Cum alegi produsele de îngrijire personală potrivite pentru tine

de WTA.ro

Indiferent de vârsta la care te afli, poți începe să acorzi o atenție sporită îngrijirii corpului și tenului tău. Pe lângă o dietă corespunzătoare și un stil de viață sănătos,  în acest proces de grijă și atenție față de tine îți vei găsi câțiva aliați de nădejde în produsele de întreținere potrivite.

Cu toate acestea, din multitudinea de cosmetice aflate pe piață, trebuie să știi cum să le alegi pe cele care funcționează cel mai bine pentru tine. Este normal să îți dorești tot ce găsești mai bun, dar aceste tratamente trebuie să fie în acord cu nevoile pielii și tipului tău de ten.

Iată, deci, câteva aspecte de care să ții cont atunci când îți cauți produsele de îngrijire personală.

În funcție de vârstă

La orice vârstă, există anumite produse cosmetice indispensabile unei rutine corecte de îngrijire a tenului. Acestea conțin ingrediente active care pătrund în interiorul pielii, pentru a-i furniza nutrienții și vitaminele de care are nevoie și pentru a-i oferi protecție împotriva factorilor de mediu sau a procesului de îmbătrânire.

Între aceste produse esențiale se numără cremele hidratante, cele destinate unui gomaj sau exfoliere ocazională a tenului, contururile pentru ochi sau buze, ori cele destinate estompării prin machiaj a micilor defecte ale feței.

Mai mult, odată ce îmbătrânește, corpul are nevoie de produse tot mai intens hidratante, adică de anumite ingrediente care să suplinească pierderile ce apar în acest proces natural. Acestea sunt loțiuni și tratamente cu efect accentuat de umplere a ridurilor sau cu conținut mai mare de colagen și acid hialuronic, și pe care le regăsești în gama cosmeticelor cu complex anti-age de la Gerovital H3 Classic. Ele completează deficitul acestor substanțe din piele, care începe să scadă în timp din organism. 

În funcție de tipul tău de ten

Cele mai citite articole

Produsele de îngrijire pe care le folosești, de la șampon sau deodorant la fillerele anti-age, trebuie să fie în acord cu tipul pielii tale. De exemplu, în cazul unui ten uscat la care pielea se descuamează mai ușor și este predispusă mai rapid la formarea de riduri, o hidratare eficientă este esențială. La fel, deși ai putea crede că un ten gras nu are nevoie de produse cu efect hidratant, acestea sunt necesare pentru a reechilibra bariera lipidică.

Dacă nu ești sigură de tipul tău de ten la momentul actual, mai ales că acesta se modifică în timp, cere unui medic dermatolog să efectueze un test cutanat și să-ți ofere cele mai bune recomandări specifice de îngrijire. 

Și în cazul altor produse trebuie să ții cont de caracteristicile pielii sau ale părului. De exemplu, în cazul balsamului pe care îl utilizezi la spălare, contactul direct al acestuia cu scalpul poate să-i irite suprafața, sau să afecteze structura firelor și chiar să ducă la căderea părului. 

După frecvența cu care le folosești

Unul din cele mai importante aspecte atunci când alegi produsele esențiale de îngrijire pentru tine este ca la vârste diferite să utilizezi produse diferite. Nevoile tenului, și în general ale pielii nu mai sunt aceleași la 20 de ani ca la 50, de aceea este necesară reevaluarea nevoilor tenului tău odată la câtva timp.

În funcție de evoluția țesutului cutanat, trebuie să adaptezi cremele și tratamentele pe care le utilizezi pentru ten, corp sau scalp. 

De exemplu, la anumite produse pot să apară alergii sau reacții neplăcute, după cum altele pot să dispară. Fă întotdeauna testarea unui produs nou mai întâi prin lecturarea ingredientelor pe care le conține, apoi prin aplicarea acestuia în cantitate mică pe zonele cu piele sensibilă sau puternic vascularizată, cum este partea interioară a încheieturii mâinii. 

Ține cont de faptul că orice produs de îngrijire are nevoie să fie testat, și că rezultatele pot să apară mai devreme sau mai târziu. Alege-le pe cele potrivite pentru tine, pentru a te bucura în orice moment de un aspect tonic și sănătos al pielii. În acest fel te vei simți mai bine și vei arăta permanent cu câțiva ani mai tânără decât în realitate! 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa