Cum alegi tipul de scutece pentru bebelușul tău

de WTA.ro

Cum alegi tipul de scutece pentru bebelușul tău

Alegerea scutecelor potrivite pentru bebelușul tău poate fi destul de dificilă, având în vedere că ele se numără printre produsele care trebuie înlocuite cel mai des la un nou-născut. Considerând frecvența cu care se schimbă și se aruncă scutecele unui bebeluș în fiecare zi, ai fi tentată, poate, să alegi anumite mărci sau produse mai ieftine, astfel încât să-ți asiguri o rezervă din aceste consumabile pentru un timp cât mai îndelungat.

Cu toate acestea, trebuie să ai în vedere criterii mult mai importante când alegi tipul potrivit de scutece pentru bebelușul tău. Mai precis, trebuie să ții cont de vârsta, de greutatea celui mic, dar mai ales, de felul în care scutecele se comportă pe pielea fină și sensibilă a bebelușului. Mai mult, s-ar putea ca prețul să nu reflecte întotdeauna calitatea, atunci când vine vorba de aceste produse pentru nou născuți. 

Iată, deci, câteva criterii care te vor ajuta și te vor lămuri cum să faci cea mai bună alegere a scutecelor pentru bebelușul tău.  

Alege scutece moi pentru nou-născuți

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman, iar la naștere, și cel mai dezvoltat din punct de vedere senzorial. De aceea, în primele săptămâni de viață, atingerea este foarte importantă pentru un puiuț care încearcă să descopere lumea înconjurătoare, iar pielea sensibilă a unui bebeluș are nevoie de protecție mai mult ca oricând. 

În această perioadă în care scaunele lichide ale celui mic sunt foarte frecvente, este important să alegi scutece pentru bebeluși din materiale moi, dar și cu un grad ridicat de absorbție, pe care să le schimbi cât de des este nevoie. 

De asemenea, contează ca scutecul pentru nou-născuți să aibă un grad ridicat de respirabilitate, astfel încât să permită pielii bebelușului să respire în voie. 

Optează pentru scutece cu fixare mare, pentru bebeluși de câteva luni

Odată ce bebelușul crește și ia în greutate, el începe să se miște tot mai des în pătuț atât în timpul zilei, cât și noaptea. Atunci când doarme, un bebeluș se poate mișca în pătuț de chiar de două ori mai mult decât adulții. Este important deci să alegi scutece cu fixare mare, care să le asigure celor mici atât protecție, cât și confort sporit pe întreaga durată a somnului. 

Cele mai citite articole

Există tipuri diferite de scutece, dar cele cu sisteme de prindere de tip flexibil le asigură o ajustare mare și o fixare corectă pe corpul celor mici în timpul mișcării, oferind astfel confort maxim pentru bebeluș. Sistemele de prindere de acest fel sunt prevăzute cu o bandă elastică pentru burtică, dar și cu volănașe laterale pentru piciorușele celui mic, ce permit menținerea lichidului în interior și împiedică totodată scurgerile laterale. 

Ține cont de vârsta și greutatea celui mic

Alegerea potrivită de scutece pentru bebeluș trebuie făcută și în funcție de vârsta și greutatea celui mic. Dacă la naștere optezi pentru pachete Baby Pack pentru bebelușii de 2-5 kg, pe măsură ce aceștia se dezvoltă, vei avea nevoie de scutece mai mari, cu putere de absorbție adecvată. 

În plus, în decurs de câteva luni vei observa nu doar că scutecele nu mai fac față cantității de lichid, ci că, în plus, nu îl mai cuprind pe cel mic la fel de bine în jurul taliei. Ca să folosești un număr la fel de mare de scutece pe care să le schimbi la fel de des, e recomandat să alegi pachete promoționale pentru igiena bebelușului care cuprind atât un număr convenabil de scutece, cât și anumite produse de igienă absolut necesare. De exemplu, vei regăsi în ofertele de acest tip șervețelele umede pentru curățare sau balsam pentru a menține hainele celor mici moi și pufoase. 

Piele foarte sensibilă? Alege scutece speciale

În prima perioadă de viață, scaunele bebelușului sunt foarte frecvente, iar pielea sensibilă a celui mic are nevoie de protecție specială. Dacă observi că bebelușul tău are pielea sensibilă, alege scutece special destinate acestui tip de probleme. Este recomandat să te orientezi pentru materiale non-alergice, organice și care nu conțin parabeni sau alte produse chimice toxice.

Orice substanță din compoziția scutecelor poate provoca alergii, iar pe piele pot să apară reacții sau erupții cutanate dacă nivelul de umiditate e ridicat. Alege deci modele de scutece care au fost testate medical, pentru a proteja pielea delicată a copilului și a-i oferi tot confortul de care are nevoie. În aceste cazuri, marca poate fi o garanție a calității, deoarece companiile de renume, cu vechime, au mai multă expertiză și efectuează cercetări pentru a fabrica cel mai bun produs.

Nu uita de confortul bebelușului

Scutecele pe care le alegi pentru bebelușul tău trebuie să îi asigure tot confortul necesar, timp de mai multe ore. Acest lucru este important în special pe timpul nopții, când cel mic doarme, și pentru tine, dar și pentru el poate fi neplăcut să trebuiască să îl trezești des pentru a-i schimba scutecul, deoarece este știut cât de greu va fi să îl adormi la loc. 

Ține cont de recomandările de mai sus și vei înțelege cum să faci alegerea tipului de scutece potrivite pentru bebelușul tău. Chiar dacă acesta poate fi un proces de durată și care se bazează pe nenumărate teste și încercări ținând cont că nevoile celui mic se schimbă des, vei face cu siguranță cele mai bune alegeri la momentul potrivit.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa