Cum alegi un laptop pentru nevoile tale

de WTA.ro

Atunci când te decizi să cumperi un laptop va trebuie să dai dovadă de multă atenție. Există o mulțime de caracteristici pe care trebuie să le iei în considerare, astfel încât alegerea poate fi destul de dificilă. 

Va trebui să te decizi, în primul rând, dacă vrei un laptop de bază, un laptop 2 în 1, un laptop de gaming sau unul special pentru business. Un alt aspect este sistemul de operare, unde poți alege între Mac, Chrome sau Windows. 

Ca și cum acestea nu ar fi destul, poți citi în continuare la ce specificații trebuie să fii atent, astfel încât decizia finală să fie una care să te satisfacă. Iar dacă îți dorești să te joci, aruncă o privire și pe laptopurile de gaming de la pcgarage.ro

1.Dimensiunea și forma

Laptopul pe care îl vei cumpăra trebuie să se potrivească cu nevoiele tale legate de el. Dimensiunea și forma sunt două atribute care nu pot primi un upgrade dacă te răzgândești pe parcurs. Poți să alegi un laptop cu dimensiune între 11,6 inchi și 17,3 inchi. Dacă cel mai important detaliu pentru tine este portabilitatea, atunci cu siguranță vei alege un laptop de dimensiuni mai mici, care este în același timp și mai subțire și mai ușor .

2. Memoria

Este componenta de hardware care se ocupă cu stocarea și accesarea informațiilor cu utilizare rapidă. Cu cât RAM (Random Access Memory) este mai mare, cu atât mai multe informații poate rula în orice moment. Dimensiunea ideală pentru memorie este de 8 GB, iar 16 GB sunt recomandați pentru laptopurile de gaming. Orice memorie mai mare de 16 GB tinde să fie prea  mult, exceptând situațiile speciale când sunt rulate anumite aplicații. 

3. Ecranul

Cele mai citite articole

Poți opta pentru un ecran tactil, care simplifică unele operațiuni. În funcție de profilul activității tale, poți alege pentru acest ecran tactil, cu mențiunea că această funcție poate adăuga și o strălucire suplimentară, iar asta poate fi un dezavantaj dacă îți dorești să te și joci la laptopul respectiv. De asemenea, editarea foto sau video pot fi afectate de strălucirea ecranului tactil, deoarece culorile nu vor fi redate fidel. 

4. Procesorul

Acesta este creierul laptopului și de el depind toate celelalte operațiuni pe care acesta le desfășoară. Procesoarele mai puternice vor procesa cantități mai mari de date, la viteze mai rapide. Dacă nu știi ce să alegi, o idee bună este să optezi pentru cel mai nou model. Evită cumpărarea unui laptop cu un procesor mai vechi de câteva generații. Pe de altă parte, exceptând situația în care faci editare video sau dorești să te joci ultimele jocuri lansate pe piață, nu vei avea nevoie de un procesor cu performanțe peste medie. 

5. Placa grafică

Este componenta responsabilă cu generarea imaginilor afișate pe ecran. Majoritatea laptopurilor au o placă grafică integrată, adică este montată în interiorul procesorului principal. Alte modele au placa grafică lipită de placa de bază și nu pot fi îndepărtate. De asemenea, există opțiunea de procesor Intel combinat cu placa grafică AMD Vega și memorie video dedicată, montate într-un singur modul. Această combinație este impresionant de puternică și trebuie luată în considerare dacă este însoțită de o ofertă financiară atractivă. 

6. Tastatura

Dacă munca ta implică sesiuni lungi de tastare, cu siguranță vei dori să alegi un model cu o tastatură confortabilă. Vei dori ca tastele să aibă dimensiunea potrivită pentru ca degetele tale să nu cadă între ele. De asemenea, apăsarea tastelor trebuie să fie comodă, eventual să fie un model cu membrană, care nu necesită prea multă forță, evitând obosirea suplimentară a mâinilor. Secțiunea specială pentru cifre poate fi o idee bună dacă lucrezi mult cu numere, cum ar fi un job în domeniul economic sau IT. 

Odată ce vei stabili cu exactitate ce îți dorești de la noul tău laptop, alegerea modelului potrivit va fi destul de ușoară. După găsirea specificațiilor perfecte, nu rămâne decât să fii de acord și cu oferta financiară. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa