Cum alegi un medic stomatolog potrivit pentru tine?

de WTA.ro

Vrei un zâmbet sănătos? Ai nevoie în primul rând de un medic stomatolog bun. Dacă te-ai aflat însă vreodată în situația de a avea nevoie urgentă de ajutorul unuia sau de a fi dezamăgită de calitatea serviciilor de care ai beneficiat, atunci știi că alegerea specialistului căruia îi poți încredința sănătatea ta orală nu este una simplu de făcut și nici nu reprezintă o decizie pe care o poți lua în grabă. Există anumite criterii de care trebuie să ții cont când alegi un medic stomatolog iar în acest articol îți vom spune care sunt acestea și de ce sunt ele atât de importante. 

Specializarea medicului 

Ca în orice altă ramură a medicinei, și în stomatologie există diverse specializări și supra specializări. Dacă vrei să beneficiezi de servicii stomatologice de calitate, este de preferat să alegi un medic specializat în tratarea problemei cu care te confrunți. De exemplu, dacă ai nevoie de aparat dentar, vei merge la un medic specializat în ortodonție, dacă ai nevoie de implant dentar, la unul specializat în implantologie, iar dacă vrei să îți îmbunătățești aspectul zâmbetului, vei căuta un specialist în estetică dentară. 

Dacă nu ești sigură la ce fel de medic ar trebui să mergi, te poți programa la un medic specialist în stomatologie generală. Acesta îți poate spune exact ce probleme dentare ai și, dacă nu poate asigura tratamentul acestora, te va îndruma către un specialist. 

Experiența medicului 

Experiența medicului stomatolog reprezintă un alt factor important. Cu cât mai mulți pacienți a avut, cu cât mai multe proceduri a efectuat, cu atât mai repede va putea stabili un diagnostic și un plan de tratament corect. Experiența sa va influența și tehnicile și tehnologiile folosite în timpul procedurilor stomatologice, calitatea serviciilor oferite, precum și durabilitatea rezultatelor. 

Dacă vizita la dentist a reprezentat întotdeauna o corvoadă sau un motiv de teamă pentru tine, alegerea unui medic stomatolog cu experiență mai are un avantaj: în mod sigur, a avut ocazia să întâlnească diverse tipuri de pacienți și știe cum să comunice cu fiecare dintre aceștia pentru a-i face să se simtă în largul lor. 

Aparatura și tehnologiile folosite 

Stomatologia este un domeniu în continuă dezvoltare și vei dori ca medicul tău să lucreze cu echipamente de ultimă generație. Nu pot înlocui pregătirea și experiența acestuia, dar vor influența rapiditatea stabilirii unui diagnostic și corectitudinea acestuia, calitatea lucrărilor, durata tratamentului, disconfortului pe care acesta ți-l va provoca, chiar și durabilitatea rezultatelor. 

Cele mai citite articole

Este un criteriu foarte important și, dacă vei căuta informații despre un anumit medic stomatolog sau o clinică stomatologică, vei observa că aparatura și tehnologiile folosite se numără întotdeauna printre punctele forte menționate. 

Serviciile oferite 

Pentru confortul tău, este de preferat să alegi un medic care poate asigura o gamă largă de servicii sau care își desfășoară activitatea ca parte a unei echipe multidisciplinare.

Îți va fi mult mai ușor dacă toate etapele tratamentului se vor desfășura într-un singur loc. Nu vei mai pierde timp mergând dintr-o locație în alta și s-ar putea să se dovedească mai avantajos și din punct de vedere financiar dacă toate serviciile de care ai nevoie sunt asigurate de același medic sau în cadrul aceleiași clinici. 

Transparența costurilor 

Prețul unui tratament stomatologic poate fi destul de ridicat, în special atunci când este vorba de unul mai complex, de lungă durată. Ai putea dori să alegi un medic stomatolog a cărui politică este aceea de a-și informa pacienții încă de la început care vor fi costurile asociate cu planul de tratament. 

De asemenea, interesează-te dacă există anumite modalități de eșalonare a plăților sau alte oferte de care poți beneficia. Nu uita însă că prețul serviciilor stomatologice reflectă calitatea acestora, așa că nu este neapărat o idee bună să alegi medicul care are cele mai mici tarife. 

Alegerea medicului stomatolog este poate cea mai importantă pe care o poți face atunci când vine vorba de sănătatea ta orală. Ține cont de criteriile de mai sus și cu siguranță vei lua decizia potrivită. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa