Cum amenajezi eficient un apartament mic ca să-i dai un plus de originalitate

de WTA.ro

Un apartament mic nu trebuie să fie neapărat o locuință înghesuită, în care să nu te poți bucura de spațiu și de sentimentul de „acasă”. Chiar și cele mai mici spații pot fi amenajate într-un mod original, iar în continuare, îți oferim câteva sfaturi pe care le poți urma pentru ca micul apartament pe care îl deții să devină locuința mult visată. 

Avantaje ale vopselei albe lavabile pentru interiorul unui apartament mic 

Pentru un apartament mic, sunt întotdeauna recomandate culorile deschise, indiferent dacă ne referim la pereți sau mobilier. Culorile cât mai deschise oferă senzația de spațiu și îți dau libertatea de a opta pentru decorațiuni care ies în evidență. 

Unul dintre cele mai importante aspecte de luat în calcul, când vine vorba despre amenajarea unui apartament mic, este culoarea pereților. Astfel, una dintre soluțiile la îndemână pentru care poți opta este vopseaua albă lavabilă pentru interior. Aceasta îți oferă multiple avantaje:

  • conferă senzația de spațiu și luminozitate; 
  • are randament sporit;
  • se aplică ușor atât cu pensula, dar și cu trafaletul sau bidineaua;
  • este rezistentă la îngălbenire;
  • prezintă o permeabilitate bună la vaporii de apă, astfel că poate fi folosită și în baie sau bucătărie;
  • se curăță ușor, în cazul în care se pătează;
  • poate fi aplicată pe orice suprafață, indiferent dacă ne referim la zidărie, beton, tencuială, gips, gips carton;
  • poți opta pentru un tip de vopsea cu proprietăți antibacteriene și caracter nepoluant. 

Luând în considerare aceste avantaje, o vopsea lavabila alba de interior pentru apartament este exact ce ai nevoie pentru finisajele unei locuințe mici. Având o bază luminoasă și care oferă senzația de spațiu, te poți orienta spre unul dintre cele mai îndrăgite stiluri de amenajare: stilul scandinav. 

Îmbrățișează stilul scandinav de amenajare 

Pe cât pare de simplu, pe atât de mult îți permite acest stil de amenajare să oferi apartamentului tău un plus de originalitate. Farmecul oferit de stilul scandinav este că poți alege orice piesă de mobilier și orice fel de decorațiune, astfel încât să se plieze dorințelor și personalității tale. 

Putem spune că stilul scandinav atrage prin senzația de „acasă” pe care o insuflă oricărei locuințe. Tocmai originalitatea alegerii mobilierului și a decorațiunilor cât mai simple și aproape de natură îl face să fie atât de îndrăgit și adoptat de cât mai multe persoane. 

Lemnul joacă rolul principal în amenajările în stil nordic, așa că este bine să cauți piese de mobilier și decorațiuni din lemn natur. Probabil știi deja că bucățile de lemn în stare naturală au culori și linii unice. Spre exemplu, poți opta pentru o măsuță de cafea realizată dintr-o bucată de trunchi de copac. Cu siguranță nu te vei plictisi niciodată de o astfel de piesă de mobilier și ori de câte ori o vei privi, vei mai descoperi un detaliu pe care nu l-ai observat anterior. 

Cele mai citite articole

În general, în stilul scandinav, piesele de mobilier sunt în culori neutre: gri deschis, bej, alb și se preferă aspectul nefinisat. Pentru un plus de originalitate, poți să cauți meșteri locali, care îți pot crea decorațiuni unice din lemn și de ce nu, chiar și piese de mobilier. 

Pentru contrast, sunt recomandate anumite piese de mobilier în culori puternice, cum ar fi scaunele verzi, o lampă albastră sau orice alte decorațiuni dorești. De menționat că, pentru contrast, trebuie să folosești culori care se regăsesc în natură pe timpul verii (galben, gri, toate nuanțele de verde și de albastru). 

Astfel, alegând pete de culoare, micul apartament va fi transformat într-o locuință spațioasă din punct de vedere vizual și vei avea întotdeauna o senzație de confort. 

Optează pentru mobilier inteligent 

Să nu uităm și de importanța mobilierului inteligent într-un apartament mic. Poți adăuga creativitate și originalitate locuinței tale, prin alegerea unor piese de mobilier transformabil, care ocupă puțin spațiu. 

Spre exemplu, dacă ai periodic invitați, poți alege o măsuță de cafea ce se transformă într-o masă de dining suficient de încăpătoare pentru șase persoane. Astfel, o masă normală pentru dining nu va mai ocupa loc în apartamentul tău și vei putea folosi spațiul economisit în alt scop. 

Așadar, dacă urmează să amenajezi un apartament mic, ține cont de aceste sfaturi, pentru a-i oferi un plus de originalitate.

Sursa foto: Shutterstock 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa