Cum amenajezi modern spații de mici dimensiuni

de WTA.ro

Cum amenajezi modern spații de mici dimensiuni

Dacă urmează să îți amenajezi locuința, probabil că deja ai căutat nenumărate surse de inspirație. Cu siguranță, ai găsit foarte multe idei atractive, dar care se potrivesc, de cele mai multe ori, doar unor spații enorme.

În cazul în care apartamentul tău este mai mic sau o anumită cameră este mai puțin încăpătoare decât celelalte, mai jos vei găsi idei potrivite pentru spații de orice dimensiune. Adaptează-le casei tale și vei obține o locuință primitoare, aerisită și spațioasă, indiferent de suprafețele disponibile!

1. Zona de dining restrânsă și elegantă

O problemă des întâlnită în apartamentele noastre este spațiul limitat dintre bucătăria open space și living. Adesea, locul de luat masa incomodează accesul în bucătărie sau în sufragerie sau, în orice caz, ocupă foarte mult spațiu. De aceea, pentru a rezolva această problemă, poți înlocui masa dreptunghiulară și masivă cu o masă mai mică și rotundă, în jurul căreia poți așeza mai multe scaune. Adaugă câteva scaune elegante, schimbă fața de masă în funcție de sezon și pune deasupra mesei un corp de iluminat modern și inedit. Nu numai că vei salva spațiu, dar vei avea și un loc modern de dining, în care te vei putea bucura de compania celor dragi.

2. Dormitor modern cu toate zonele de care ai nevoie

Dormitorul ideal ar trebui să includă un pat confortabil și suficient de încăpător, o masă pentru machiaj, o oglindă, un dressing, o zonă de lounge cu un fotoliu și o măsuță, eventual și un minibirou pentru laptop. Când locul este limitat, poate fi extrem de dificil să încorporezi toate aceste lucruri. Totuși, există soluții. De exemplu, poți opta pentru unul dintre numeroasele modele de paturi tapițate, cu zonă pentru depozitare, moderne și confortabile. Apoi, în spațiul rămas, poți așeza un dressing înalt, până la tavan, cu oglinzi aplicate pe uși. În dreptul ferestrei, poți amenaja o etajeră lungă și lată, pe care s-o folosești și ca masă de machiaj și ca minibirou. Sub ea, așază un taburet modern, elegant, tapițat cu piele sau catifea. Așa ai obținut un dormitor complet, economisind spațiu și integrând tot ce este important pentru tine!

3. Bucătăria modernă  

Cele mai citite articole

Toată lumea visează la acea bucătărie imensă, cu blat pe trei laturi și o insulă spațioasă în mijloc. Din păcate, puține locuințe permit un asemenea design. Cu toate acestea, poți profita la maximum de spațiul disponibil, dacă ai un living open space. În loc să pui o masă simplă de dining, poziționată între bucătărie și living, poți opta pentru o insulă mai înaltă. Aceasta poate fi utilizată ca o extensie a spațiului de lucru, iar pe partea cu bucătăria poate fi folosită pentru depozitarea ustensilelor. Adaugă două sau trei scaune de bar pe partea sufrageriei și ai obținut cea mai mai modernă și multifuncțională bucătărie!

4. Baia minimalistă

Cine spune că baia nu poate fi exact așa cum îți dorești? Nu trebuie să sacrifici oglinda pentru dulap și nici spațiul de depozitare pentru oglindă. Poți folosi un dulăpior modern, cu uși oglindă, poziționat deasupra chiuvetei.

Când vine vorba despre chiuvetă, una tip bol, așezată pe blat, nu numai că este modernă și arată excelent, dar te ajută să obții mai mult spațiu. Pe blat poți păstra cutiuțe cu produse cosmetice, dischete demachiante, pastă de dinți și nu numai. Apoi, chiar dacă un vas de toaletă încorporat pare că ocupă mai mult spațiu, acesta poate crea o etajeră perfectă pentru depozitat lucruri utile.

Acestea fiind spuse, uneori, trebuie să gândești în afara standardelor pentru a găsi cele mai bune soluții, indiferent de dimensiunile casei tale. Pune în practică ideile de mai sus și te vei convinge!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa