Felul în care este amenajat un birou și nivelul de confort de care se poate bucura fiecare angajat joacă un rol important în imaginea pe care compania o transmite acestora. Chiar și în prezent, când pandemia a impus schimbări în multe domenii de activitate, precum munca remote, dacă îți dorești ca angajații tăi să se reîntoarcă la birou cu plăcere, trebuie să pui accent pe amenajare. Bucătăria este mai mult decât un spațiu practic și poate deveni un punct central de socializare și relaxare. Iată cum să o amenajezi într-un spațiu de birouri modern:
1.Alege materiale rezistente și durabile
O bucătărie dintr-un spațiu de birouri este populată în fiecare zi de un număr mai mare de oameni, decât cea domestică. Acesta este motivul principal pentru care este recomandat să optezi pentru materiale rezistente și durabile, în special în ceea ce privește finisajele. Soluțiile alese pentru amenajarea pereților și a pardoselii trebuie să răspundă nevoilor de protecție sanitară, spațialitate și de trafic intens, dar, totodată, să se integreze în decorul general al biroului și să contribuie la crearea unei atmosfere calde.
Din această perspectivă, faianța din ceramică sau porțelan îți oferă mai multe avantaje, cum ar fi:
- este ușor de montat;
- poți opta pentru modele fără rosturi, astfel încât igienizarea să fie mai eficientă și mai rapidă;
- poate fi integrată în orice stil de amenajare interioară, de la cel modern până la cel clasic ori rustic;
- este rezistentă la abraziune, pete de grăsime și nu numai.
Așadar, ținând cont de toate acestea, alege faianta din ceramica sau portelan pentru bucătărie și pentru a recrea decorul primitor de acasă, atât de important în perioada de tranziție la munca de la birou. Totodată, în ceea ce privește pardoseala, te poți orienta spre laminatul care imită perfect textura și frumusețea autentică a lemnului și care este special conceput pentru spațiile intens circulate, precum bucătăria dintr-un birou modern.
2. Bazează-te pe lumină
Bucătăria trebuie amenajată într-un spațiu care se bucură de multă lumină naturală. Chiar și priveliștea pe care angajații o au când stau la masă este importantă pentru o senzație de bine și de confort general. Dacă poziționarea clădirii în care se află biroul nu îți permite acest lucru, lumina naturală va trebui recreată cu ajutorul celei artificiale, galbene, pentru că este cea mai apropiată de lumina soarelui.
Totuși, dacă spațiul este prea întunecat, este de preferat să optezi pentru corpurile de iluminat cu lumină ambientală rece, puternică, pentru ca angajații tăi să-și poată întreprinde cât mai confortabil activitățile în bucătărie.
Pentru a crea o atmosferă mai plăcută și caldă, instalează câteva lumini de accent, precum benzile LED, în zona blatului de lucru, sub mobilierul de bucătărie suspendat. Acestea vor contribui substanțial la efectul de „acasă” pe care încerci să îl ai și în spațiul de birou.
3. Creează mai multe zone
Cele mai citite articole
Spațiul aerisit și bine organizat este esențial în perioada marcată de pandemie, în special pentru a încuraja distanțarea fizică și grija față de sănătatea fiecăruia. De aceea, bucătăria pe care o amenajezi în cadrul biroului trebuie să ofere cât mai multe spații de luat masa și să nu folosească un layout clasic, precum cel al unei cantine studențești.
Bucătăria dintr-un birou modern este gândită, mai degrabă, precum un spațiu de bar sau un restaurant. Instalează scaune înalte într-o zonă de bar sau insulă din cadrul bucătăriei și mai multe mese de diferite dimensiuni și forme.
Ia în considerare comportamentul angajaților și faptul că aceștia pot alege spațiul de bucătărie pentru o cafea rapidă într-o pauză scurtă, pentru prepararea unei gustări sau pentru luarea prânzului. De asemenea, nu uita că cei mai mulți angajați aleg să ia masa în echipă, dar unii preferă să mănânce singuri, iar spațiul trebuie gândit ținând cont de toate aceste detalii.
4. Folosește o paletă de culori modernă și primitoare
Confortul pe care îl caută acum angajații la birou poate fi puternic influențat de paleta de culori pe care alegi să o folosești în decorul bucătăriei. În prezent, culorile precum galbenul, griul, albastrul și portocaliul oferă o dinamică aparte spațiului și îndeamnă la optimism și relaxare.
Culorile bucătăriei pot fi cele pe care le folosești și în restul spațiilor, reprezentând brandul companiei tale și atmosfera pe care vrei să o transmiți tuturor celor care trec pragul sediului tău.
Dacă în trecut, preocuparea principală a unui manager era să obțină profit, acum accentul cade pe conceptul de „people centricity”, ceea ce înseamnă că bunăstarea angajaților este cheia sustenabilității unui business pe termen lung.
Bucătăria este, în cadrul spațiului de birouri modern, un punct central, ce recreează cât mai fidel atmosfera de acasă. Aceasta devine un loc de socializare, luat masa, dar și de lounge, în pauzele scurte. Așadar, amenajarea unei astfel de încăperi trebuie să încurajeze o stare pozitivă, pentru ca angajații să se simtă motivați (îți pasă de nevoile și de aspirațiile lor) și să fie productivi pe termen lung.
Sursa foto: pexels.com, shutterstock.com