Cum anunți invitații că nunta ta va fi una extravagantă?

de WTA.ro

Când vine vorba de planificarea nunții, fiecare cuplu are propria-i viziune asupra modului în care își dorește să celebreze această ocazie specială. Sunt miri care își doresc o nuntă simplă și intimă, dar există și persoane pentru care nunta trebuie să fie un eveniment grandios, care să impresioneze. 

Dacă faceți parte din cea de-a doua categorie, atunci nunta perfectă are în centrul atenției extravaganța, o atmosferă rafinată, bucătărie gourmet și decorațiuni parcă decupate dintr-o revistă de design.

A organiza o nuntă extravagantă nu este o provocare doar în termeni de logistică și buget; o altă preocupare este cum îi veți informa pe invitați despre magnitudinea evenimentului, fără a părea ostentativ sau a impune standarde nerealiste. 

Este esențial să oferi toate informațiile necesare despre evenimentul pe care îl organizați, astfel încât invitații să știe cum să se îmbrace și ce să aștepte. Așadar, cum faci acest lucru?

Acordați atenție modului în care conturați invitațiile

Invitația nu este doar un mijloc de a oferi detaliile cu privire la marele eveniment, ci și o modalitate de prezentare a temei și tonului acestuia. În acest caz, un ton elegant, fără a părea ostentativ, este cel mai potrivit. În loc să scrieți „Acesta va fi cel mai mare eveniment al anului și ne așteptăm să vă îmbrăcați în consecință„, o bună modalitate este să alegeți un mesaj mai subtil, cum ar fi „Vă invităm să vă alăturați la o celebrare elegantă a iubirii noastre„.

Invitația în sine, de la calitatea hârtiei la designul tipografic, sunt un indiciu al nivelului de detaliu și lux la care invitații să se aștepte. Astfel, recomandarea specialiștilor în invitații nuntă 2023 este să alegeți un design care reflectă tematica și stilul nunții, dar în același timp, subtil și de bun gust. 

Cele mai citite articole

Și furnizarea unor detalii suplimentare despre eveniment în invitație îi ajută pe oaspeți să înțeleagă ce îi așteaptă. De exemplu, codul vestimentar poate fi inclus, dar formulat într-un mod care să nu creeze presiune. În loc de „ținută black tie obligatorie„, mai bine sună „ținută de cocktail„.

Comunicați permanent cu invitații

Odată ce invitațiile au fost trimise și primele răspunsuri au început să sosească, mirii trebuie să găsească modalități de a le furniza invitaților informații suplimentare despre așteptările pe care le aveți pentru ziua cea mare.

În funcție de nivelul de extravaganță al nunții voastre o bună recomandare este să oferiți sfaturi legate de codul vestimentar, etichetă și chiar sugestii de cadouri (în cazul nunților extravagante nu se obișnuiește tradiția banilor în plic) care se aliniază cu tema generală a evenimentului.

Oferiți-vă sprijinul

În special când evenimentul are un nivel de extravaganta ridicat, oamenii pot avea nevoie de consiliere suplimentară pentru a înțelege ce este așteptat de la ei și cum se pot pregăti corespunzător. 

În cazul în care bugetul și timpul îți permit, consultările individuale (fie în persoană, fie virtual) cu invitații sunt extrem de utile pentru persoanele mai puțin familiarizate cu eticheta sau cu specificitățile unui eveniment extravagant.

În toate aceste inițiative, tonul și abordarea sunt critice. Consilierea nu ar trebui percepută ca o listă de „reguli” pentru invitați, ci mai degrabă ca un set de linii directoare care ajută toată lumea să se bucure la maximum de eveniment.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa