Cum aranjam mesele pentru evenimente?

de WTA.ro

Asezarea corecta a mesei a fost de mult timp inclusa in codul bunelor maniere. Mai ales in cazul unui eveniment special, precum nunta sau botezul, fiecare detaliu trebuie sa fie la locul lui. Pentru ca totul sa fie perfect, trebuie respectate cateva reguli obiective, de stil, inainte de a adauga o tusa personala.

Care sunt principalele reguli care trebuie respectate?

  • Plasarea meselor in sala trebuie sa se afle in concordanta cu design-ul, dimensiunea si numarul acestora, spatiul destinat ringului de dans si suprafata totala disponibila.
  • Fetele de masa trebuie sa fie la fel, sa nu prezinte imperfectiuni si sa se potriveasca in intreg ansamblul cromatic al salii. Culorile deschise sunt de obicei cele mai cautate pentru evenimente. Pentru un plus de eleganta si stil se pot adauga naproane. Acestea au atat rol estetic, cat si functional, de protectie.
  • Tacamurile, vesela si paharele trebuie sa fie aliniate si sa respecte regulile standard de eticheta. De asemnea, acestea trebuie sa fie adecvate felurilor de mancare care urmeaza sa fie servite. Distanta dintre acestea trebuie sa fie suficienta pentru a oferi confort fiecarui invitat.
  • Decorul mesei este unul dintre cele mai importante aspecte. In functie de preferintele clientilor, acesta poate fi minimalist sau extravagant. Ca piese centrale, sunt extrem de apreciate aranjamentele din flori naturale. Pentru un aspect elegant, este important ca acestea sa se incadreze intr-o unitate cromatica. Atat nuantele pale de roz sau lila, cat si cele vibrante precum rosu sau violet inchis, pot completa extrem de armonios spatiul. Este indicat ca acestea sa fie alese si in functie de celelalte caracteristici decorative ale salii – nuantele peretilor, scaunelor, etc.
  • Nu aglomerati excesiv masa! Pe langa rolul estetic, nu uitati care este principala intrebuintare – servirea felurilor de mancare. Obiectele decorative nu trebuie sa incomodeze oaspetii.
  • In ceea ce priveste distribuirea invitatilor la mese, este indicat ca persoanele care se cunosc sa fie asezate la aceeasi masa, pentru a le asigura o comunicare mai facila. Daca nu este cazuri, puteti apela la cunostintele pe care le aveti despre invitati pentru a ii plasa langa persoane cu obiceiuri sau pasiuni comune. In ceea ce priveste persoanele mai in varsta, acestea ar trebui asezate la mese aflate in zonele mai linistite, mai departe de boxe sau alte surse de zgomot, care pot fi percepute drept deranjante.
  • In ceea ce priveste mesele evenimente ca piese in sine, pentru a fi elegante si a permite aranjarea unui decor impresionant, acestea trebuie sa fie cat mai simple. Simplitatea nu le face sub nicio forma anoste, ci confera un grad mare de mobilitate si versalitate.

Cele mai citite articole

Seria Ballroom de la WeDeco, va pune la dispozitie astfel de piese, de diverse forme, culori si marimi, ideale pentru o sala de evenimente rafinata, care sa faca fata asteptarilor celor mai exigenti clienti! Acestea vor arata minunat in combinatie cu alte articole de mobilier pentru sali de evenimente!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa