Cum arată actele pe care trebuie să le completeze românii pentru a putea ieși din casă | Foto

de WTA.ro

Nova Tv Medias

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a publicat duminică seară, modelul oficial al declarației cu care românii vor putea ieși din locuințe în următoarea perioadă, în contextul stării de urgență și a crizei cauzate de pandemia de coronavirus.

,,Precizăm faptul că declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf (de mână), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.

Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei.

Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografirea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei.

Cele mai citite articole

Menționăm faptul că, potrivit Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020 obligația completării declarației pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie a.c.

Modelul de declarație poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum și de pe site-urile celorlalte instituții cu atribuții în domeniu” se arată în comunicatul remis duminică seara.

Modelul de formular pentru adeverința de la angajator

Grupul de Comunicare Strategică menționează că angajatorul nu trebuie să completeze în fiecare zi adeverința, dar angajatorul este răspunzător să prevadă durata de valabilitate a adeverinței, adică strict pentru perioada care justifică declarația pe care o certifică.

Articolul Cum arată actele pe care trebuie să le completeze românii pentru a putea ieși din casă | Foto apare prima dată în Nova Tv Medias.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa