Cum eviți creșterea firelor de păr sub piele: 3 trucuri simple pentru o piele fină

de WTA.ro

Creșterea firelor de păr sub piele, proces denumit și „foliculită”, poate fi evitată prin includerea în rutina de frumusețe a unor pași simpli de îngrijire a pielii. Descoperă în acest articol câteva trucuri care te pot ajuta să scapi de firele de păr crescute sub piele și care previn foliculita.

Exfoliază 

Deși pielea se reînnoiește în mod natural o dată pe lună, există anumite porțiuni ale pielii în care celulele moarte sunt mai aderente. Acest lucru poate cauza creșterea firelor de păr sub piele, motiv pentru care este indicat să intervenim cu un masaj exfoliant.

Exfolierea pielii este un proces de îndepărtare a celulelor moarte ale pielii și de uniformizare a texturii și nuanței pielii și este recomandat de 2-3 ori pe săptămână.

Pentru o exfoliere eficientă poți fie să folosești un burete de corp, o perie sau un prosop alături de niște geluri sau creme care conțin particule abrazive, fie apelezi la saloanele de îngrijire care oferă tratamente profesionale pentru exfoliere.

În ceea ce privește produsele de exfoliere, poți să optezi pentru cele din comerț pe care să le alegi în funcție de tipul tău de piele sau poți să îți prepari tu un scrub exfoliant acasă cu ingrediente precum zaț de cafea, zahăr brun sau mălai.

Epilează

Epilarea este un pas care nu lipsește din rutina de îngrijire a femeilor care își doresc o piele fină, însă din păcate anumite metode de epilare, precum cea cu lama de ras, favorizează creșterea firelor de păr sub piele. Epilarea necorespunzătoare cu ajutorul unei lame de ras poate exercita o presiune mare asupra pielii și poate duce la fisuri microscopice care favorizează apariția de iritații. 

Având în vedere că folosirea lamei de ras nu este indicată în zonele sensibile, precum zona inghinală, poți să folosești metode alternative de epilare care nu dăunează pielii. O astfel de metodă eficientă de epilare a pielii este și folosirea unei creme depilatoare. 

Cele mai citite articole

Folosirea unei creme depilatoare este o metodă simplă și rapidă de îndepărtare a părului de pe diferite zone ale corpului și, cel mai important, este nedureroasă. Procesul de epilare cu o crema depilatoare pentru femei constă în aplicarea unei cantități de cremă care acoperă în întregime firele de păr pe suprafața de piele vizată. După aplicare, tot ceea ce trebuie să faci este să lași crema să acționeze pe perioada inscripționată pe ambalaj și apoi îndepărtezi crema și părul cu o spatulă. La final trebuie să clătești zona cu apă caldă și te poți bucura de o piele fină.

Hidratează

Atunci când vorbim de o piele fină și sănătoasă, nu putem să neglijăm hidratarea acesteia, în special după epilare. Indiferent că alegi să te epilezi cu ajutorul unei lame de ras, a unei creme depilatoare sau cu ajutorul unui aparat de epilat, hidratarea este esențială deoarece calmează pielea. Astfel, după epilare, când pielea este încă umedă hidrateaz-o cu un ulei sau cu o cremă hidratantă.

O cremă hidratantă eficientă pentru piele trebuie să conțină vitamina C sau acid hialuronic și, în special pentru pielea epilată, este indicat ca o cremă să conțină și extract de ceai verde.

În timp ce vitamina C și acidul hialuronic asigură nutrienții necesari pielii și hidratare intensă, extractul de ceai verde calmează pielea și previne apariția iritațiilor. 

Pentru o piele sănătoasă este important să îți hidratezi pielea în fiecare seară, nu numai după etapa de epilare. 

Firele de păr crescute sub piele, nu numai că sunt inestetice, dar pot fi și dureroase și pot cauza iritații la nivelul pielii. Profită de sfaturile prezentate în acest articol și adaptează-ți rutina de frumusețe astfel încât să scapi de firele de păr crescute sub piele.

sursă foto: freepik.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa