Cum eviți reparațiile costisitoare ale mașinii

de WTA.ro

Fiecare șofer își dorește să evite pe cât posibil defecțiunile mașinii, în special cele care aduc și cheltuieli semnificative. Problemele care pot apărea sunt influențate de tipul de mașină, stilul de condus, constructor și, mai ales, de felul în care este îngrijită. Reviziile regulate, recomandate de constructor, combustibilul de calitate, uleiul potrivit, toate acestea sunt doar câteva dintre elementele care contribuie la calitatea de funcționare a autoturismului. Iată mai multe metode prin care poți evita nevoia de reparații costisitoare:

Acordă atenție semnalelor de bord

Atât mașinile noi, cât și cele de generație mai veche sunt dotate cu tehnologie care te avertizează cu privire la anumite probleme pe care le pot dezvolta în timp. Acordă atenție acestor semnale pe care le primești în computerul de bord și verifică regulat meniul acestuia. Poți primi informații importante despre nivelul lichidelor esențiale unei funcționări optime, diverse erori care destabilizează sistemul sau alte detalii importante. În astfel de momente este esențial să iei măsuri prompte, precum vizita la mecanic sau la un service autorizat

În cazul mașinilor noi, acestea trebuie verificate direct la reprezentanță, pentru a se efectua un diagnostic. Este important să respecți aceste detalii, în special dacă mașina ta este încă în garanție, altfel riști să pierzi beneficiile pe care le primești odată cu aceasta. Cât despre mașinile mai vechi, second hand, poți opta pentru piese auto care pot fi înlocuite cu ușurință, în caz de nevoie. Caută piese auto Cluj dacă mașina ta necesită înlocuirea urgentă a unor piese. În acest fel poți economisi sume mari și este o variantă potrivită dacă piesele pentru modelul tău de mașină se găsesc foarte greu sau dacă nu se mai fabrică.

Respectă termenele pentru revizii

Cele mai citite articole

Reviziile recomandate de constructor sunt cel mai ușor mod de a preveni posibile defecțiuni costisitoare. O întreținere corectă a mașinii o protejează de reparații necesare din cauza unei îngrijiri superficiale a autoturismului. Reviziile te ajută să beneficiezi de cel mai bun tratament pentru mașina ta, în ceea ce privește uleiurile de motor, de frână, filtrele de aer și de polen sau înlocuirea pieselor consumabile. Dacă nu respecți aceste termene, mașina ta este expusă factorilor care afectează treptat performanța acesteia. Nu uita că siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic este influențată de felul în care ai grijă de mașina ta. Dacă eviți să rezolvi problemele care îți afectează mașina, riști să pui în pericol viața tuturor celor din jur.

Acordă atenție pericolelor de pe șosea

Un fapt bine cunoscut de către toți șoferii care circulă pe șoselele din România este că gropile de pe carosabil prezintă un adevărat pericol pentru mașini. Este important ca atunci când conduci, în special dacă obișnuiești să faci multe drumuri pe distanțe mari, să fii atent la gropile prezente pe asfalt sau la denivelările care apar în zonele în care circuli cu viteză. Acestea sunt adesea imprevizibile, iar impactul resimțit poate provoca o defecțiune spontană și gravă, care te obligă să tragi pe dreapta, fără a-ți mai putea continua drumul. De la pene, la ruperea arcului de suspensie, gropile pot provoca diferite defecțiuni, în funcție de mașina pe care o conduci și de adâncimea acestora. Un impact puternic, la o viteză mare, va crea cea mai mare daună. În special în cazul mașinilor sport, a căror suspensie este mai rigidă, există un risc ridicat ca o simplă groapă să provoace o defecțiune costisitoare. Încetinește mereu când observi o groapă, indiferent de dimensiunile aparente ale acesteia și nu uita că majoritatea nu sunt marcate de către cei responsabili.

Prevenirea problemelor este cea mai simplă metodă de a evita reparațiile costisitoare, dar nu uita că ai mereu opțiuni potrivite pentru orice buzunar la îndemână. Grija pentru mașina ta te va ajuta să te bucuri de aceasta cât mai mult timp și să fii în siguranță la volan în fiecare zi.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa