Cum funcționează un purificator de aer și ce avantaje îți oferă

de WTA.ro

Cele mai multe persoane se simt în siguranță în propria casă și consideră că acest mediu familiar le poate feri de majoritatea pericolelor. Deși în general acest lucru este adevărat, există un inamic invizibil care este chiar mai prezent la interior decât în exterior. Ne referim la poluanți, cei care, conform Agenției pentru Protecția Mediului, pot fi chiar de cinci ori mai concentrați la interior decât în exteriorul locuinței.

Factorii care contribuie la această statistică sunt gazele din produsele de curățare sau construcție, procesul de gătire, fumul de la tutun sau chiar animalele de companie. În aceste condiții, dispozitivele de filtrare a aerului, precum purificatorul de aer de la Daikin, s-ar putea dovedi mai mult decât necesare. 

Cum funcționează purificatoarele de aer? 

Purificatoarele de aer sunt acele produse folosite pentru filtrarea aerului dintr-o încăpere, proces ce asigură în acest mod un mediu sănătos. Purificatoarele funcționează pe baza unui sistem relativ simplu, mai exact absorb aerul dintr-o încăpere, îl trec prin diverse filtre, ce pot fi diferite de la un model la altul și apoi îl dispersează din nou în cameră, de această dată sub o formă mult mai curată. 

Cele mai citite articole

În afară de ventilatorul care trage aerul în unitate, fiecare model de purificator este prevăzut cu unul sau mai multe tipuri de filtre de purificare, după cum urmează: 

  • Filtru HEPA, cel care este folosit pentru a reține particulele de praf, mucegai, bacterii și alergeni;
  • Filtre de ionizare care emit ioni negativi ce rețin atât fumul de țigară și mucegaiul, cât și particulele de praf sau alergenii; 
  • Filtre cu lumină ultravioletă,cu ajutorul cărora care se ucid bacteriile și virușii din aer;
  • Filtru de carbon activat, cel care reține diverse mirosuri și gaze, de pildă mirosul de mâncare gătită, de chimicale sau vopseluri sau de tutun. 

Recomandat este să studiezi oferta și să consulți specialiștii pentru a alege un model premium care să răspundă exact nevoilor tale și ale familiei tale. 

Avantaje ale instalării unui purificator de aer

Iată de ce merită să investiți într-un model de calitate atât pentru dumneavoastră, cât și pentru cei mici: 

  • Reducerea riscului crizelor de astm. Mai ales dacă un membru al familiei suferă de astm sau de diverse afecțiuni respiratorii, va fi recomandat să achiziționați un purificator de aer care să elimine sau să capteze particulele de praf sau diverși alți poluanți care le pot agrava starea sau declanșa crizele;
  • Eliminarea mirosurilor neplăcute și limitarea fenomenului de fumare pasivă. Cine nu-și dorește un miros proaspăt în casă? 
  • Reținerea gazului de radon, gaz ce poate favoriza apariția cancerului pulmonar. Acest gaz se poate infiltra prin diverse fisuri, dar pentru a ne afecta sănătatea este nevoie de expunere îndelungată și la cantități însemnate;
  • Eliminarea alergenilor precum praful sau polenul. Vara și toamna sezonul alergiilor este în toi, iar anumite persoane pot fi afectate destul de grav de acestea; 
  • Reducerea nivelului de dioxid de carbon, din cauza căruia putem suferi de dureri de cap, stări de greață, somnolență sau amețeli; 
  • Reducerea stresului și îmbunătățirea stării de spirit, rezultate obținute în urma respirației unui aer mai curat! 

Așadar, sunt purificatoarele de aer necesare? Da, mai ales dacă vrei să te simți mai bine și să te protejezi de poluare, inclusiv în propria locuință!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa