Cum îi poți propune partenerului tău să începeți să folosiți lubrifianți în timpul actului sexual

de WTA.ro

Intimitatea în cuplu poate fi îmbunătățită prin explorarea și încercarea de noi lucruri în dormitor. Folosirea lubrifiantului în timpul actului sexual poate aduce beneficii semnificative, însă propunerea acestei schimbări poate părea intimidantă sau jenantă pentru unii. În acest articol, vom explora modalități eficiente de a propune partenerului tău utilizarea lubrifianților în timpul actului sexual pentru a îmbunătăți confortul și plăcerea.

Tehnici și strategii prin care poți veni cu o propunere de îmbunătățire a vieții sexuale

 1. Înțelege beneficiile lubrifiantului

Înainte de a iniția discuția, este important să înțelegi beneficiile utilizării lubrifiantului în timpul actului sexual. Lubrifianții pot reduce disconfortul, pot îmbunătăți alunecarea și pot facilita penetrarea. De asemenea, pot fi benefici în cazul în care partenerul tău are probleme de lubrifiere naturală sau simte disconfort în timpul actului sexual.

 2. Alege un moment potrivit

Găsește un moment în care amândoi sunteți relaxați și deschiși pentru a discuta despre subiecte intime. Evită să aduci în discuție acest subiect în timpul actului sexual sau în alte situații tensionate.

 3. Fii sincer și deschis

Când abordezi subiectul, fii sincer și deschis despre motivele tale pentru a dori să încercați lubrifianții. Poți începe prin a împărtăși cu partenerul tău gândurile și sentimentele care te-au condus către această decizie. 

Poți spune, de exemplu: „În ultima vreme, am citit mai mult despre beneficiile utilizării lubrifiantului în timpul actului sexual și am început să mă gândesc la modul în care ar putea îmbunătăți experiența noastră împreună. Cred că utilizarea lubrifiantului ar putea aduce o plăcere suplimentară și un grad sporit de confort pentru amândoi, iar asta ar putea să ne ajute să ne simțim mai conectați și mai împliniți în timpul momentelor intime. Vreau să explorez împreună această opțiune și să vedem cum ne poate afecta pozitiv viața sexuală.” 

Prin a fi sincer și deschis în comunicarea ta, vei putea stabili o bază solidă pentru a aborda subiecte sensibile și pentru a naviga cu succes prin noile experiențe în cuplu.

Cele mai citite articole

 4. Ascultă și reacționează cu empatie

Ascultă cu atenție reacția partenerului tău și răspunde cu empatie la eventualele îngrijorări sau rezerve pe care le-ar putea avea. Oferă-i un spațiu sigur și deschis în care să-și poată exprima cu sinceritate opiniile și sentimentele. Fiecare persoană are propriile sale experiențe și percepții, iar ascultarea lor cu atenție și înțelegerea profundă a ceea ce simte este esențială pentru a construi și a menține o legătură solidă și empatică în cuplu. Nu minimaliza sau ignora emoțiile, ci încurajează împărtășirea gândurilor în mod liber, fără teamă de judecată sau reproșuri. 

 5. Explorați împreună opțiunile

După ce ai discutat despre utilizarea lubrifiantului, puteți explora împreună diferite opțiuni disponibile pe piață. Puteți accesa site-ul Pasiune.ro, unde veți vedea că există lubrifianți pe bază de apă, silicon sau ulei, fiecare având avantaje și dezavantaje specifice.

 6. Încercați și experimentați

Odată ce ați decis să încercați lubrifiantul, luați-vă timpul pentru a vă adapta și a vă familiariza cu utilizarea acestuia. Experimentați cu diferite cantități și texturi pentru a găsi cea mai plăcută și confortabilă opțiune pentru amândoi.

 7. Comunicare continuă

Pe măsură ce începeți să folosiți lubrifiantul în timpul actului sexual, asigurați-vă că mențineți o comunicare deschisă și continuă. Împărtășiți-vă experiențele și feedback-ul pentru a ajusta și îmbunătăți experiența voastră împreună.

Propunerea folosirii lubrifiantului în timpul actului sexual poate fi o oportunitate de a consolida conexiunea și încrederea în cuplu. Prin comunicare deschisă, sinceritate și explorare împreună, puteți descoperi noi modalități de a vă îmbunătăți intimitatea și de a vă bucura de experiențe sexuale mai plăcute și mai confortabile împreună.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa