Cum îți cumperi o bicicletă MTB la cel mai bun preț

de WTA.ro

Cum îți cumperi o bicicletă MTB la cel mai bun preț

Indiferent dacă ești un împătimit al drumețiilor montane pe două roți sau dacă ți-ai descoperit de curând această pasiune, este important să îți achiziționezi o bicicletă adecvată traseelor accidentate. Însă, având în vedere diversitatea de modele de pe piață nu este deloc ușor să faci alegerea cea mai bună.

De asemenea, atât pentru novici cât și pentru cei care se pot declara deja profesioniști în drumețiile de tip off-road bugetul este un criteriu esențial în procesul de achiziție al unei biciclete potrivite. Poți beneficia însă de prețuri avantajoase la bicicletele Mountain Bike dacă ții cont de câteva sfaturi.

Caută și în magazinele online

Există numeroase magazine în mediul virtual care ne pun la dispoziție articole utile pentru pasiunile noastre, inclusiv biciclete. Așadar, dacă ești în căutarea unui mountain bike nu ezita să cauți modelul dorit și pe internet. De multe ori, magazinele online oferă prețuri mai avantajoase la produsele pe care le comercializează, având în vedere că nu alocă resurse financiare cheltuielilor aferente unui showroom. Unul dintre site-urile specializate de articole sportive este sportguru.ro.

Ce model de bicicletă de munte poți cumpără cu buget redus?

Cele mai citite articole

Dacă ai un buget limitat, dar îți dorești să ai o bicicletă pe care o poți folosi pe potecile de pădure dar și pentru plimbările recreative pe aleile orașului orientează-te către modelele de agrement. Acestea au un design asemănător unui mountain bike, însă producătorii nu le recomandă pentru traseele de munte foarte complexe sau dificile. Bicicletele de agrement se numără printre cele mai accesibile de pe piață, dat și fiind faptul că nu au dotări performante (de exemplu, nu beneficiază de suspensie pentru partea din spate). Pentru o astfel de bicicletă vei avea nevoie de un buget cuprins între 250 și 400 de euro.

În cazul în care vrei să investești mai mult într-o bicicletă de munte, poți lua în calcul și modelele de cross country și maraton. Acestea sunt echipate cu accesorii mai performante și pot fi folosite inclusiv pe traseele montane. Majoritatea modelelor sunt dotate cu furcă a cărei cursă se încadrează între 100 și 120 de mm. Însă, trebuie să știi că poți opta pentru biciclete cross country hardtail sau full suspension. Poți achiziționa o bicicletă hardtail cu un buget sub 1.000 de euro și te vei bucura de fiabilitate pe termen lung și de costuri minime de întreținere. De asemenea, acestea sunt potrivite și pentru deplasările prin oraș, precum și pentru cei care se deplasează pe trasee cu denivelări dure.

Biciclete MTB noi versus second hand

Cu siguranță o altă variantă de a te bucura de frumusețile reliefului montan pedalând este să optezi pentru o bicicletă second hand. Totuși, asigură-te că nu va trebui să înlocuiești componente importante ale bicicletei, deoarece vei suporta costuri suplimentare. De asemenea, verifică starea cadrului și a elementelor care se îmbină și nu uita să arunci o privire asupra roților, care nu ar trebui să aibă joc. Chiar dacă achiziționarea unei biciclete la mâna a doua poate fi uneori o afacere bună, cea mai indicată soluție rămâne, totuși, achiziționarea unei biciclete MTB noi.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa