Cum îți exprimi sentimentele prin intermediul florilor? Maison D’or te învață asta

de WTA.ro

Dăruirea unei flori este în aparență un gest simplu pe care îl facem cât de des putem. După cum știi deja, fiecare floare are propriul ei mesaj, iar atunci când nu-l cunoaștem, riscăm să exprimăm sentimentele greșit. Astăzi ne-am propus să-ți arătăm care sunt florile reprezentante ale celor mai comune sentimente. Dăruiește buchete de flori pentru zi de nastere de la Maison d’Or și arata-le oamenilor dragi exact ce simți pentru ei.

Fericirea – starea pe care o căutăm cu toții

În Orient există o tradiție conform căreia dacă îndrăgostiții dăruiesc persoanelor iubite albăstrele, înseamnă că sunt în căutarea fericirii în cuplu. În Europa, albăstrele sunt un simbol al purității și al fericirii primei iubiri. De asemenea, albăstreaua este floarea fericirii în multe alte țări. Spre exemplu, există locuri în care fetele nemaritate poartă albăstrelele în piept pentru a-și face cunoscută libertatea și dorința de măritiș. O altă tradiție spune că dacă un tânăr poartă în buzunar o albăstrea care nu se ofilește, înseamnă că este semn de însurătoare cu femeia iubită.

Admirație – sentimentul pe care orice femeie vrea să-l simtă

Dacă îți dorești să-ți exprimi admiratia vis-à-vis de o anumită persoană, cele mai recomandate flori sunt cameliile și florile de lotus. Camelia a devenit cunoscută în întreaga lume datorită romanului ”Dama cu camelii” a lui Alexandre Dumas. Aceasta a atras admirația multor persoane cu perfecțiunea corolei, varietatea cromatică și noblețea poziției sale. De asemenea, și floarea de lotus sau nufărul așa cum este cunoscut în popor are faima sa și atrage privirile cu armonia alcătuirii sale.

Oferă în dar o amintire

Pentru a fii memorabil în amintirea unui om drag dăruiește violete. În opera lui Shakespeare, ”Visul unei nopți de vară”, violeta devine motivul iubirii dintre Titania, regina zanelor și un asin. Tradiția spune că dacă porți cu tine o violetă, te asiguri de dragostea omului iubit.

Exprimă-ți gelozia într-un mod frumos

Cele mai citite articole

Gelozia este arătată de diverse flori, precum zambilele galbene care arată regretul sau florile de laur care simbolizeaza ipocrizia. Ești gelos sau îți e teamă că vei pierde persoana iubită? Dăruiește-I un buchet de flori galbene și aceasta va conștientiza sentimentele tale.

Dăruiește iubire

Trandafirii roșii sunt florile care exprimă iubirea. Orice femeie își dorește să-I primească, fie sub formă de buchet, fie sub formă de aranjament floral. Dacă vrei să ieși din anonimat și să apelezi la alte flori pentru a-ți exprima sentimentele de iubire, poți alege garoafa roșie sau irisul galben care reprezintă pasiunea sau lalele care indică delicatețea și gingășia.

Oferă putere celor care au nevoie de ea

Puterea sufletească este sentimentul de care avem nevoie cu toții pentru a putea trece peste obstacolele vieții. Dacă vrei să dăruiești un buchet de flori care sa exprima asta, alege gladiole sau miniroze.

Înainte de a dărui flori gândește-te la sentimentele pe care vrei să le exprimi cu ajutorul lor. Oferă întotdeauna cadouri din suflet și dăruiește sentimente plăcute de care cu toții avem nevoie. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa