Cum îți îngrijești tenul. Patru pași simpli pentru fiecare zi

de WTA.ro

Obiceiurile sănătoase ar trebui să fie parte din viața ta de zi cu zi. Un corp sănătos este un corp frumos. La fel de benefic este să știi să trăiești cu bucurie și să ai recunoștință pentru fiecare moment al vieții. Alimentația, mișcarea, îngrijirea corporală, toate acestea te ajută să trăiești frumos în propria ta viață. Unul dintre cele mai importante ritualuri de îngrijire este cel al tenului. Chipul tău spune povestea ta. De aceea, este necesar să-ți menții sănătatea și frumusețea pielii. Iată patru pași simpli care să te ajute să ai grijă de tenul tău în fiecare zi.

Pasul 1: Curățarea tenului

În rutina zilnică de îngrijire, un rol esențial îl are curățarea tenului. În fiecare seară, este indicat să te demachiezi, chiar dacă ți-ai aplicat sau nu machiaj peste zi. Folosește dischete și loțiune demachiantă sau apă micelară. Aplică pe față, cu blândețe și cu mișcări circulare, mai întâi pe pleoape, apoi pe obraji, pe gât și pe decolteu. Ulterior, fie că folosești gel curatare fata, fie un alt produs pentru spălare, important este să le utilizezi conform instrucțiunilor de pe ambalaj sau să urmezi sfatul unui specialist. De asemenea, masează chipul ușor atunci când folosești orice produs din acest pas de curățare. Clătește-te bine cu apă și tapotează-ți fața cu un prosop de bumbac fără să insiști prea mult.

Repetă același lucru și în fiecare dimineață și vei observa câte impurități se adună pe tenul tău în fiecare noapte în timpul somnului.

Pasul 2: Tonifierea tenului

Utilizarea unei loţiuni tonice are rolul de a îndepărta eficient impuritățile de pe față după ce te-ai demachiat și te-ai spălat. Tonerul pregătește tenul pentru aplicarea altor produse de îngrijire. Alege-ți un toner hidratant cu ingrediente blânde pentru tenul tău cu extracte din aloe vera sau alte plante. Acesta îți va reduce porii, va ajuta la menținerea echilibrului PH-ului pielii tale. Este un produs de la care vei observa rezultate pe termen lung.

Pasul 3: Hidratarea tenului

Cele mai citite articole

În funcție de tipul tău de ten, dar și de vârsta pe care o ai, vei avea nevoie de produse de îngrijire care să-ți hidrateze tenul. Utilizarea cremelor nutritive și hidratante potrivite te va ajuta să-ți menții pielea sănătoasă. Astfel, vei avea mereu o piele elastică și fermă. Tot în cadrul acestui pas intră și utilizarea serurilor cu efect de hidratare pentru ochi sau pentru colțurile buzelor. Folosește-le și vei observa efectul benefic pe care îl au asupra ridurilor fine. De asemenea, dacă nu știi ce produse să folosești, apelează cu încredere la sfaturile unui specialist care să-ți recomande o gamă de produse specializate și să-ți pregătească, pas cu pas, acest plan de hidratare care ar fi indicat să se transforme într-un obicei.

Pasul 4: Protecția solară

Expunerea pielii la lumina soarelui poate provoca îmbătrânirea prematură a tenului sau chiar arsuri dacă temperaturile sunt crescute. Deși, de multe ori, acest pas de îngrijire a tenului este tratat cu superficialitate, indicat ar fi să-l integrezi în programul tău de zi cu zi. Este recomandat, pentru ten, să folosești utilizarea unui produs cu factor de protecție solară (SPF) de cel puțin 30 pe care să-l aplici pe față, pe gât și pe decolteu înainte de expunerea la soare. Există produse pe care le poți aplica și separat, pe corp, pe lângă cele pentru față. Alege ce ți se potrivește în funcție de tipul tenului tău.

Acești pași sunt simpli și eficienți. Este important să folosești produse potrivite pentru tipul tău de ten și să eviți produse care conțin ingrediente ce ar putea să-ți provoace alergii sau iritații ale pielii. De asemenea, un alt lucru relevant este acela ca grija față de propria persoană să vină din interior. Fii atentă la alimentele pe care le consumi, dar și la câtă apă bei. Iubirea de sine este unul dintre lucrurile pe care le poți practica zilnic.

Sursa foto: 

https://www.pexels.com/

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa