Cum îți organizezi propriul oficiu acasă? 5 lucruri de care vei avea nevoie

de WTA.ro

Munca de acasă a devenit o obișnuință pentru foarte multe persoane. Datorită beneficiilor oferite, atât angajații, dar și angajatorii, aleg această formă de colaborare, ce oferă o foarte mare flexibilitate. De asemenea, productivitatea este și ea crescută, mai ales datorită economisirii timpului care ar fi pierdut pe drum. Sănătatea emoțională este și ea la cote maxime, având în vedere oportunitatea de a petrece mai mult timp alături de familie. 

Dacă și tu te-ai decis să îți organizezi un birou pe care să îl folosești exclusiv pentru munca de acasă, vei avea nevoie de câteva echipamente obligatorii. Am pregătit un articol cu câteva recomandări, astfel încât să nu fie nevoie de o investiție majoră, dar spațiul tău de lucru să fie foarte bine utilat. 

  • Computer sau laptop

Dacă vei lucra exclusiv de acasă, este recomandat să alegi un computer, deoarece are un procesor mai puternic și un spațiu de stocare mai generos. Pe de altă parte, dacă munca ta presupune o combinație de zile la birou cu zile acasă, precum și deplasări pe teren, este recomandat să alegi un laptop. Cu ajutorul lui vei beneficia de portabilitate, ceea ce înseamnă că ai acces la aceleași resurse și informații din calculator, fără să fii prezent fizic acasă ori la birou. Găsești aici o mulțime de modele de laptopuri Asus, la prețuri atractive. 

  • Un birou cu dimensiuni generoase

Dimensiunea biroului pe care îl vei instala în încăperea ta de acasă depinde de câțiva factori importanți. În primul rând, trebuie să vezi cât spațiu ai la dispoziție în camera respectivă. În al doilea rând, trebuie să știi dacă ai nevoie de mai multe echipamente, rechizite și alte accesorii, pe care să le ții pe birou. Nu în ultimul rând, contează bugetul pe care îl poți investi în această piesă de mobilier, deoarece un birou ergonomic, spațios, eventual cu rafturi și un rollbox poate fi destul de costisitor. 

  • Un scaun ergonomic

Cele mai citite articole

Cu știi că stai mai mult pe scaunul de birou, cu atât va trebui să păstrezi un buget mai mare pentru un model ergonomic. Este obligatoriu să achiziționezi un scaun confortabil, cu un șezut lat și încăpător, cu susținere lombară pentru spate, dar și cotiere pentru mâini. De asemenea, se recomandă un scaun reglabil pe verticală și cu roți, astfel încât să poți să găsești ușor postura perfectă. Materialul din care este realizat scaunul trebuie să fie natural și să lase pielea să respire. 

  • Router pentru internet

Cu siguranță, elementul esențial pentru lucrul de acasă este o legătură puternică la internet. Doar așa vei putea rămâne conectat în permanență la serverele și documentele de la birou, iar munca ta nu va suferi întârzieri. De asemenea, cu ajutorul conexiunii la internet vei putea comunica cu colegii și clienți, atât prin email dar și prin apeluri sau conferințe video. 

  • Imprimantă multifuncțională

O imprimantă de top este necesară pentru a putea printa documente, imagini clare și texte atractive. În plus, o multifuncțională permite creșterea eficienței și productivității, putând gestiona volume mai mari de documente printate sau scanate, astfel încât tu să poți respecta termenele limită. Alege imprimanta atât după numărul de pagini printate pe minut, dar și în funcție de prețul ei și al consumabilelor. Chiar dacă vei găsi o imprimantă la un preț foarte atractiv, ține cont cât vei plăti pe cartușul cu cerneală pe cel puțin un an de zile. În acest fel vei ști dacă investiția este una buna pe termen lung. 

Ține cont de recomandările de mai sus, iar biroul tău de acasă va oferi toate condițiile necesare pentru a munci cu spor și cu plăcere! Nu uita să păstrezi spațiul curat, astfel încât să poți rămâne concentrat și productiv pentru perioade lungi! 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa