Cum îți protejezi televizorul de șocurile de curent electric?

de WTA.ro

Penele de curent pot avea loc în zona în care locuiești din diverse cauze, printre care și consumul ridicat de energie sau avariile provocate de capriciile vremii. Astfel de evenimente nu doar că ne diminuează confortul din propria locuință, ci chiar pot produce daune iremediabile pentru electronicele și electrocasnice.

Deranjamentele de la nivelul instalațiilor interioare îți pot strica inclusiv televizoarele, dacă nu iei măsurile de protecție corespunzătoare. Specialiștii de la altex.ro îți oferă, însă, soluția pentru a-ți proteja TV-ul de șocurile de curent electric, fie că vorbim despre un televizor smart sau de un model clasic.

Achiziționează un UPS

Un UPS este un dispozitiv extrem de util în cazul penelor de curent. Practic, o sursă neîntreruptibilă de curent îți va salva electrocasnicele în caz de supratensiune și va continua să le alimenteze. Așadar, dacă deții un gadget modern, cum ar fi un televizor OLED, pe care vrei să-l protejezi de daunele create de întreruperea curentului electric un UPS este cea mai bună investiție pe care o poți face.

Pe altex.ro ai o întreagă categorie de dispozitive UPS la cele mai mici prețuri din piață. În funcție de performanțele unui astfel de dispozitiv aparatura electronică și electrocasnică din casa ta poate beneficia de protecție la supratensiune sau chiar de filtrarea activă și reactivă a curentului. De asemenea, sursa neîntreruptibilă va alimenta electronicele conectate până la revenirea curentului electric sau până la golierea bateriilor UPS-ului. Totuși, un UPS nu trebuie confundat cu un generator de curent.

Poți fi despăgubit pentru aparatura stricată?

Există și situații în care îți poți recupera paguba produsă de pana de curent, cu condiția ca aceasta să fi fost provocată de avarii apărute în rețeaua de distrubuție a furnizorului. În acest caz, potrivit Legii Energiei Electrice și Gazelor Naturale, începând cu anul 2012, distribuitorul de energie electrică din raza căruia te afli are obligativitatea de a te despăgubi cu valoarea aparatului afectat. Iată care sunt pașii pe care va trebui să îi urmezi:

  • Depui o cerere la furnizorul de curent, în termen de maxim 10 zile de la incident;
  • Reprezentanții companiei vor verifica sesizarea ta;
  • O dată ce compania a confirmat evenimentul trebuie să prezinți documente justificative ale deținerii aparatelor electrocasnice care au fost avariate. În lipsa lor, se va face o evaluare de către compania furnizoare de curent electric.
  • În maxim 30 de zile vei fi despăgubit pentru pagubele suferite.

Totuși, trebuie să știi că această regulă se aplică în cazul în care aparatul nu mai poate fi reparat. Dacă defecțiunea se poate remedia, vei primi banii necesari reparației și nu un dispozitiv nou.

Pentru a scăpa de consecințele penelor de curent și pentru a-ți proteja dispozitivele electrice și electronice din casă poți folosi un UPS pe care îl poți achiziționa de pe altex.ro. Acesta este util și în cazul în care calitatea curentului alternativ din zona ta este slabă. Poți verifica simplu acest lucru: dacă becurile pâlpâie frecvent sau folosind un multimetru care va identifica inclusiv variatiunile mici.

Te-ar putea interesa