Cum îți protejezi tenul în timpul verii

de WTA.ro

Ai plănuit, deja, un concediu la mare și visezi la clipele de relaxare de pe plajă? Pentru că ai nevoie de un bronz uniform și de invidiat, trebuie să-ți pregătești tenul pentru soare, cu ajutorul unor metode simple. Nu ești sigură că știi exact cum? Ține cont de recomandările noastre, din articolul de mai jos!

Folosește creme cu protecție solară

Pentru o piele sănătoasă și frumoasă, atunci când ajungi la mare, ai nevoie de creme cu factor de protecție solară. Cu cât factorul de protecție solară este mai mare, cu atât pielea va fi mai ferită de arsuri. Folosește creme special destinate pentru față și creme pentru corp, ideale pentru sezonul estival. Încearcă o cremă cu protecție solară din gama Anthelios, rezistentă la apă și nisip, care are o textură ușoară și nelipicioasă. În afară de cremele cu factor de protecție solară, ai nevoie și de cosmetice care conțin coenzima Q10. Această substanță crește rezistența organismului și stimulează sistemul imunitar, pentru o piele curată și luminoasă în fiecare zi.

Nu uita de exfoliere

Pentru a te bucura de un ten sănătos și un bronz uniform, fără pete, ia în calcul și folosirea produselor care exfoliază pielea. Dacă nu ai la tine un produs cosmetic special conceput pentru exfolierea tenului, fă-ți o mască din zaț proaspăt de cafea și gelul tău de curățare. Te vei bucura de un ten curat și catifelat, fără celule moarte.

Hidratează-te

Un ten pregătit pentru plajă are nevoie și de hidratare optimă, nu doar de produse cosmetice potrivite. De aceea, străduiește-te să bei cât mai multă apă, fiindcă la plajă, dar nu numai, trebuie să te hidratezi. Apa face minuni pentru ten și lasă fața curată și tonifiată pe tot parcursul sejurului la mare. Consumă cel puțin 2 litri de apă pe zi, pentru a îmbunătăți aspectul pielii tale.

Poartă ochelari de soare

Cele mai citite articole

Ochelarii de soare sunt ideali pentru orice sezon, în special, în cel cald. Cu ajutorul ochelarilor de soare, nu doar că-ți vei pune în evidență ținută pentru plajă, ci îți protejezi și ochii, sensibili la razele soarelui. Poartă doar ochelari de soare care oferă filtru de protecție, cu rame supradimensionate, care să acopere cât mai bine ochii.

Cu cât ochelarii se așază mai bine pe nas, cu atât îți oferă protecție suplimentară, fiindcă nu permit radiațiilor să pătrundă pe lângă rame.

Menține o alimentație optimă

Alimentația are un rol esențial pentru o piele sănătoasă, în sezonul estival. Fiindcă, în produsele cosmetice, vei găsi vitamina A și beta-caroten, este esențial să consumi alimente care conțin aceste substanțe. Printre acestea se numără fructele și legumele, care ajută pielea să lupte împotriva radicalilor liberi.

Atunci când adopți o alimentație care se bazează pe legume și fructe, îți pregătești pielea pentru expunerea la soare. Consumă morcovi sub formă de gustare, fiindcă sunt bogați în vitamina A și fac minuni pentru ten. Pe lângă morcovi, mai poți mânca și caise, cartofi dulci, prune și dovleac, bogate în betacaroten. În acest fel, te vei bucura de un bronz frumos și, mai ales, vei evita arsurile solare.

Indiferent de timpul pe care îl petreci pe litoral, nu uita de protecția solară, indicată, mai ales, când te expui o perioada mai lungă la soare. De asemenea, hidratează-te corespunzător, nu uita de ochelarii de soare și te vei bucura de o piele sănătoasă, mai mult timp.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa