Cum optimizezi SEO un magazin online? Informațiile de bază vin chiar de la specialiști.

de WTA.ro

O agentie SEO are în spate un portofoliu plin cu campanii de optimizare SEO, așadar îți poate oferi cele mai bune sfaturi și recomandări. În ultima perioadă magazinele online au luat o amploare colosală, astfel că este esențial, dacă vrei să ai succes, să-ți optimizezi site-ul din punct de vedere SEO. Iată ce trebuie să faci:

Optimizarea SEO ON PAGE

Optimizarea SEO on page face referire la toate acțiunile care se implementează în site-ul tău. Cele mai importante elemente  de optimizare seo on page pentru un magazin online sunt: meta titlul, tagurile HTML, optimizarea conținutului și optimizarea linkurilor.

Stabilirea structurii și arhitecturii SEO

Stabilirea structurii și arhitecturii SEO a magazinului online este una dintre cele mai importante etape în ceea ce privește optimizarea. Dacă gândești structura site-ului corect înseamnă că ai îndeplinit 30% din tot procesul optimizării. Primul și cel mai important pas pe care trebuie să-l faci constă în analiza cuvintelor cheie. După ce afli tipurile de căutări pe care le fac potențialii tăi cumpărători poți structura categoriile, subcategoriile, sub subcategoriile și tipurile de filtre.

Alegerea platformei magazinului online

Alegerea platformei magazinului online reprezintă o decizie grea și foarte bine gândită. Posibilitățile sunt multiple, așadar ai de unde alege. Printre cele mai renumite platforme sunt:

  • WordPress
  • Opencart
  • Prestashop
  • Magento
  • Varianta de site custom.

Cele mai citite articole

Reține că fiecare platformă are avantajele și dezavantajele sale. Studiaza-le foarte bine înainte de a lua o decizie.

Viteza de încărcare a site-ului

Viteza de încărcare a site-ului este foarte importantă, mai ales astăzi, când timpul a devenit atât de prețios. Viteza de încărcare  a site-ului îți garantează o experiență bună a utilizatorului, dar, totodată este unul dintre cei mai importanți factori de ranking ai lui Google.

Optimizarea OFF-PAGE

Optimizarea Off-page reprezintă toate acțiunile SEO care se desfășoară în afara site-ului, cu scopul de a-l face mai vizibil și de a-i crește autoritatea în fața motoarelor de căutare. Din momentul în care începe să crească autoritatea site-ului vei observa și creșterea de poziții organice pentru cuvintele cheie pe care le targetezi.

Prezența în Social Media

Întotdeauna o campanie pe facebook, instagram sau chiar Tik Tok va face diferența dintre magazinul tău și al competitorului. De asemnea, odată ce brand-ul tău începe să devină cunoscut, iar apoi căutat direct pe Google, va reprezenta un ajutor colosal.

Ei bine, Doctor SEO este agenția care îți stă la dispoziție nu doar cu sfaturi și recomandări, ci și cu implementarea lor. Apelează la o echipă de profesioniști pentru a-ți consolida site-ul și a atrage vânzări.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa