Cum păstrezi temperatura constantă în casa ta?

de WTA.ro

Dacă te lovești de problema temperaturii în casa ta, nu este tocmai plăcut. Nimeni nu își dorește să aibă o temperatură rece în casă pe timpul iernii și să fie nevoit ca dispozitivele pentru încălzire să funcționeze non-stop și nici invers, o temperatura foarte mare pe timpul verii, ceea ce te-ar determină să folosești aerul mereu.

Trebuie să afli că prin suprafețele vitrate se face un transfer termic destul de mare astfel că tâmplăria este extrem de importantă în păstrarea căldurii în interiorul casei tale. Și oricât de mult ți-ar plăcea să crezi că sunt montate  bine ferestrele ce sunt realizate din lemn, acestea nu vor reuși niciodată să ermetizeze așa cum trebuie, de aceea trebuie să optezi pentru termopane.

Deși sunt mai scumpe, această investiție te va ajuta să economisești pe parcursul întregului an în privința facturilor de la utilități. Termopanele sunt alcătuite din două sau trei foii de geam ce au între ele un gaz special ce ajută la menținerea temperaturii constante în casa ta.

De ce să-ți înlocuiești vechile ferestre cu termopane?

Întrucât termopanele oferă avantajul ermetizării spre deosebire de vechile tale geamuri, este chiar indicat să realizezi această schimbare.

Printre avantajele pe care ți le oferă termopanele putem enumera faptul că sistemul termopan oferă ermetizare pe parcursul întregului an și implicit te va ajută la crearea condițiilor favorabile pentru a ventila camera. Alte avantaje sunt cele în privința minimizării zgomotului, iar avantajul principal îl reprezintă faptul că ajută la micșorarea costurilor în privința încălzirii iarna, dar și a răcirii pe timpul verii.  

Cele mai citite articole

Un detaliu pe care îl au doar termopanele în categoria geamurilor este faptul că acestea rezistă la foc, dar și la substanțe chimice. Și vei fi bucuros să afli că nu trebuie să le acorzi foarte mult timp în privința întreținerii acestora. Nu trebuie să le vopsești, vor arăta grozav întotdeauna, nu au probleme precum decolorarea nuantei sau cojitul. Te vor scăpa și de apariția condensului.

În ceea ce privește design-ul și asortarea termopanelor, trebuie să le asociezi cu fațada casei tale sau cu interiorul, cu draperiile pe care le vei alege.

Cele mai eficiente sunt categoria de termopane salamander. Acestea îți garantează o casă răcoroasă pe timpul verii și una din care nu vei dori să mai ieși datorită căldurii, în perioada iernii. Vei avea în sfârșit o temperatură fără fluctuații prea mari.

În funcție de proiectul pe care îl ai, cei de la Salamander te pot ajuta cu diverse dimensiuni, forme și culori. Dacă proiectul tău necesită un geam cu o eficiență foarte mare în privința păstrării temperaturii, alege salamander greenEvolution 76.  Acesta face parte din categoria de ferestre cu 6 camere și o adâncime de 76 mm. Acest tip de geam îți asigură calitate și funcționalitate la standarde foarte înalte.

Nu trebuie să te gândești la această modificare ca la un capriciu, este efectiv o necesitate pentru ca tu să te bucuri de casa ta în cele mai optime condiții. Trebuie să te raportezi la avantajele pe care le oferă comparativ cu ferestrele clasice, și nu la prețul acestora. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa