Cum pot invata copii de clasa a 2 a rapid si usor limba engleza

de WTA.ro

Jenny Dooley și Virginia Evans vin în ajutorul copiilor ce doresc să aprofunzele cunoștințele limbii engleze, publicând cartea Fairyland 2 Activity Book. Dacă varianta anterioară s-a axat pe noțiunile introductive cu care copilul este inițiat în tainele unei limbi străine, Fairyland 2 Activity Book își propune să stimuleze dorința elevilor de a continua cu aceeași bucurie și dăruință.

Fairyland 2 Activity Book este indispensabiă fiecărui copil, motiv pentru care prețul este accesibil pentru fiecare părinte. Cartea conține activități ce au ca scop fixarea cunoștințelor acumulate anterior, cât și descoperirea altor termeni necesari procesului de învățare.

            Fairyland 2 Activity Book este structurată în patru module, fiecare având câte două capitole. Fiecare temă abordată oferă informații despre un grup de cuvinte care vor ajuta copilul nu doar să-și îmbogățească vocabularul, cât și să facă conexiuni între termeni.

            Capitolele sunt vaste, cuprinzând o serie de noțiuni despre membrii familiei, aniversări, părțile corpului, talentul vocal artistic, animale sălbatice, insecte și alte vietăți, mâncare, gustări, vreme, anotimpuri, haine și modă. Temele abordate sunt pe placul copiilor, oferă o stare de spirit optimă și relaxantă, venind în ajutorul lor pentru a învăța cu drag fiecare lecție în parte. În cadrul activităților de grup, elevii comunică liber cu ceilalți colegi, își evaluează constant modul de a interacționa într-o limbă străină și își dezvoltă stima de sine (caracteristică necesară în vederea relaționării cu ceilalți copii).

            Pe lângă acestea, elevul învață noțiuni de cultură generală în limba engleză, își fixează noțiunile învățate anterior în limba maternă, exercițiu ce-i va stimula creativitate și memoria. În cadrul activităților de grup, se alătură jocurile interactive și planșele ce pot fi decupate (sarcină îndrăgită și așteptată cu nerăbdare).

Cele mai citite articole

            După aprofundarea fiecărui modul în parte, elevul va reuși cu ușurință să spună alfabetul în limba engleză, să recunoască semnele de punctuație, să numere și să recunoască membrii familiei, să indice obiecte din locuința proprie, să recunoască forme geometrice, să numească și să indice forme ale corpului, să efectueze diverse cerințe oferite în cadrul unei activități fizice, să cânte în limba engleză, să numească și să deosebească animale sălbatice, insecte și alte vietăți, să numere de la unsprezece la douăzeci și să efectueze calcule simple, să recunoască fructe, legume, preparate culinare, să poarte un dialog în care își exprimă punctul de vedere asupra stării meteorologice, să indice diverse articole vestimentare, să recunoască detaliile și caracteristicile sărbătorilor (Anul nou, Crăciun, Paște, Halloween), să-și exprime la un nivel avansat creativitatea, folosind tehnici preferate (scris, vorbit, cântat și desenat).

            Fairyland 2 Activity Book îmbină noțiunile teoretice cu cele practice, creează activități distractive, având ca rezultate captarea atenției celui mic și introducerea sa într-o lume nouă, în care nu există greșeli, sancțiuni și intimidări. Calificativele oferite la sfârșit (magic, fairy, good, cool) motivează copilul să-și depășească condiția și să evolueze constant. 

            Cunoașterea unei limbi străine oferă numeroase beneficii precum: dezvoltarea inteligenței, prevenirea îmbătrânirii și instalarea demenței, stimularea creativității și a originalității, dezvoltarea abilității de comunicare, creșterea stimei de sine, dezvoltarea relațiilor interumane, accesul la informație, oportunitatea privind studiile superioare.

            Este de preferat să se înceapă acumularea de cunoștințe la o vârstă fragedă și să se mențină constantă pe întreaga perioadă a vieții. Este dovedit științific că deprinderea unei limbi străine ajută la dezvoltarea creativității, astfel încât copilul poate să proiecteze scenariul întâmpinat în mai multe limbi. Cunoștințele și informațiile pot fi folosite în diferite domenii, iar flexibilitatea mentală devine un atuu ce îl va ajuta pe plan social și profesional.

            Fairyland 2 Activity Book cuprinde ilustrații captivante ce stârnesc curiozitatea fiecărui copil. Exercițiile interactive (desenat, descoperit, asociat, colorat, cântat) vin în completarea manualului Fairyland 2, pentru a consolida noțiunile învățate anterior. Pe lângă acestea, elevii vor fi atrași de abțibildurile colorate (utilizate în cadrul activităților și pentru acordarea calificativelor – magic, fairy, good, cool), planșele de joc și fișele cu imagini ale personajelor din manuale (acestea se găsesc la sfârșitul caietului, pot fi decupate și animate în cadrul teatrului de păpuși). 

            Jenny Dooley și Virginia Evans sunt unele dintre cele mai importante autoare care și-au adus aportul în dezvoltarea învățământului la nivel global, datorită cărților publicate special pentru elevii ce doresc să învețe limba engleză printr-un mod distractiv, folosindu-se exprimări pe înțelesul tuturor și activități ce stârnesc curiozitatea și stimulează creativitatea.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa