Cum pot tine copiii aparatele dentare in siguranta?

de WTA.ro

Un nou an scolar este in desfasurare. Pentru copii si adolescenti, asta inseamna sa urmareasca sarcinile, activitatile si, da, aparatele ortodontice detasabile. Parintii care sunt ingrijorati pentru starea aparatelor dentare ale copiilor lor, ar trebui sa tina cont de urmatoarele aspecte. De asemenea, ideal ar fi sa opteze pentru un aparat dentar spark.

Utilizarea gutierelor invizibile

Tratamentul Invisalign Teen and Spark™ Aligner implica o serie de gutiere din plastic transparent imprimate pe baza planului de tratament. Fiecare set de aliniere este proiectat pentru a realiza miscari specifice dentare, astfel incat adolescentii trebuie sa poarte gutierele in ordinea corecta pentru timpul potrivit pentru a obtine rezultatul dorit .

Parintii vor dori sa isi incurajeze copilul sa poarte aligners Spark sau Invisalign Teen timp de 20 pana la 22 de ore pe zi. Isi vor scoate alignerele sa manance si sa bea orice in afara de apa plata, isi vor peria dintii si vor folosi ata dentara si vor purta aparatoare de gura in timp ce fac sport. Cand isi scot alignerele transparente, trebuie sa le depoziteze in carcasa lor.

Purtarea dispozitivelor de fixare detasabile

Cele mai citite articole

Cele doua tipuri principale de dispozitive de retinere ortodontice detasabile sunt dispozitivele de retinere Hawley (tipul conventional cu o baza acrilica si o sarma care se infasoara in jurul dintilor) si dispozitivele de retinere din plastic transparent, sau dispozitivele de retinere in stil Essix. 

Dispozitivele de retinere Essix, uneori denumite si dispozitive de retinere Spark, deoarece sunt similare cu gutierele, sunt cele mai populare aparate dentare pentru adolescenti deoarece sunt mai putin vizibile. 

Purtarea unui dispozitiv de retinere dupa aparatul dentar sau tratamentul cu aliniere transparent este singura modalitate de a mentine rezultatele pentru toata viata. Ortodontul va oferi instructiuni specifice de utiluzare care includ cate ore pe zi ar trebui sa poarte copilul sau adolescentul gutierele. In general, este mai des la inceput, inainte de a trece la purtarea dispozitivului de retinere doar noaptea si, in cele din urma, cateva nopti pe saptamana. 

La fel ca in cazul gutierelor, copilul va trebui sa-si scoata dispozitivul de retinere inainte de a manca sau de a bea orice in afara de apa plata, sa se spele si sa-si foloseasca ata dentara si sa poarte un aparator de gura in timpul sportului. Se va pastra dispozitivul de retinere in carcasa atunci cand nu este purtat. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa