Cum poți ajunge la performanță organizațională?

de WTA.ro

Până nu demult, coaching-ul era un concept accesat doar de executivii seniori. În prezent, organizațiile încep să înțeleagă ce inseamna coaching cu adevărat, care sunt beneficiile sale asupra angajaților și care este importanța coach-ului în susținerea angajaților în vederea atingerii performanței.

Deci, de ce este necesar ca managerii să acorde timp și să depună eforturi pentru a-și antrena echipele? Studiile arată că rolul coaching-ului este de a crea un angajament mai bun, de a îmbunătăți productivitatea și de a oferi o experiență superioară clienților.

Din moment ce îi ajută pe angajați să-și dezvolte încrederea, să depășească provocări, să atingă obiective, coaching-ul ar trebui privit ca pe o investiție, care crește valoarea leadership-ului. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt avantajele implementării acestui concept și cum poți obține competențe de coaching.

Ce avantaje aduce coaching-ul indivizilor și organizației?

În condițiile în care managerii se concentrează mai mult pe profit și pierdere atunci când analizează situația firmei, sunt pierdute din vedere o multitudine de detalii care influențează procesele din aceasta. Astfel, pentru succesul unei companii și implicit al angajaților, este necesară o cultură organizațională pozitivă și puternică. Însă în construirea unei astfel de culturi, coaching-ul este un aspect care nu trebuie trecut cu vederea.

O cultură bazată pe coaching:

  • sporește încrederea în sine a angajaților;
  • stimulează implicarea angajaților;
  • oferă oamenilor puterea de a excela în task-urile lor;
  • reliefează importanța dezvoltării personale și profesionale;
  • recompensează creativitatea;
  • îi ajută pe oameni să devină mândri de realizările lor;
  • contribuie la îndeplinirea obiectivelor organizaționale.

Cele mai citite articole

Angajații sunt puși zilnic în situația de a lua rapid decizii, adesea în condiții de incertitudine sau de schimbare constantă. Dar pentru ca procesul de adoptare a deciziilor să fie eficient, aceștia trebuie să fie împuterniciți și motivați. 

Un mod prin care resursa umană poate beneficia de aceste lucruri este cel prin care compania își orientează atenția către antrenarea, instruirea și susținerea angajaților de a învăța despre ei înșiși, despre procesele operaționale și despre metode de autocorectare.

Cum să-ți dezvolți abilități și competențe de coaching?

Abilitățile și competențele de coaching se dezvoltă în principal prin apelarea la cursuri de coaching, care au menirea de a-i învăța pe doritori:

  • să învețe despre conceptele și instrumentele de coaching
  • să-și identifice stilul de coaching
  • să identifice particularitățile angajaților care urmează să fie antrenați, etc.

În concluzie, coaching-ul trebuie să se concentreze pe oamenii pe care îi antrenezi spre atingerea obiectivelor și a performanței atât la nivel de indivizi, cât și la nivel de organizație.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa